Selahattin Demirtaş’a çözüm sürecinden verilen ceza onandı

05.12.2018 - 13:29
Haberi paylaş

Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder’e çözüm sürecinde yaptıkları konuşmalardan verilen hapis cezaları onandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile ilgili yapılan istinaf başvurularını karara bağladı.

Ceza Dairesinin kararında, Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder hakkında yerel mahkemece kurulan hükümde usul ve esasa ilişkin herhangi bir  hukuka aykırılık bulunmadığı, bu nedenle sanıkların avukatlarınca yapılan istinaf  başvurularının esastan reddine karar verildiği belirtildi.

Ceza Dairesinin kararıyla Selahattin Demirtaş'ın 4 yıl 8 ay, Sırrı  Süreyya Önder'in de 3 yıl 6 aylık hapis cezaları onanmış oldu.

Selahattin Demirtaş kararın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İktidarın emrindeki yargının verdiği cezayı da tehditlerini de tanımıyorum. Beni ve arkadaşlarımı sadece bedenen içeride tutmayı başarıyorsunuz"  dedi.

Geçtiğimiz günlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğine hükmetmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karar karşısında “Karar bizi bağlamaz, karşı hamlemizi yapar işi bitiririz” demişti.

Alınan bu kararla Selahattin Demirtaş artık ‘tutuklu’ değil ‘hükümlü’ sayılacak. Sırrı Süreyya Önder ise cezaevine girecek.

Bültene kayıt ol