Sosyalist Tartışma göçmenlerle dayanışma vurgusuyla başladı

İstanbul’da düzenlenen Sosyalist Tartışma’nın ilk gününde göçmen düşmanlığı ve ırkçılığa karşı mücadele tartışıldı.

DSİP’in ev sahipliğinde düzenlenen Sosyalist Tartışma’nın ilk oturumunda, Marksist.org editörü Ozan Tekin ve Yunanistan’daki Sosyalist İşçi Partisi’nden (SEK) Argryi Erotokrituou konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantıda ırkçılığa karşı ve göçmenlerle dayanışmak için güçlü bir kitle hareketi inşa etmenin önemine vurgu yapıldı. Konuşmaların uzun özeti için tıklayın.

Cezayir toplantı salonundaki ilk oturumda ayrıca, bir yıldır tutuklu olan Osman Kavala ile dayanışma mesajı yollandı ve Kavala’nın özgürlüğü talep edildi.

Sosyalist Tartışma’da 19 ve 20 Ekim’in programı için tıklayın.

ilginizi çekebilir

image1170x530cropped
Sudan’da devrim, karşıdevrim ve emperyalizm
Germanys-economic-crisis-2024-1024x648
Almanya'nın ekonomik çöküşü: Şirket iflasları ve AfD'nin yükselişi
photo_5882199291357498373_y
Aktivist Fedakâr Özdemir ile engelli haklarını konuştuk: "Solun sağlamcılık anlayışından uzaklaşması gerekiyor"