'CHP sola döndü' diye düşünenler yanılıyor

27.11.2023 - 16:13
Haberi paylaş

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Bolu'yu özerk bir bölge gibi yönetip mültecilere özel baskılar dayatan ırkçı  ve cinsiyetçi Tanju Özcan'ı partiye geri aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP yönetimi, Tanju Özcan'ı kendilerine başkaldırdığı için ihraç etmişti. Bu, Suriyeli göçmenlerin kovulmasını merkezine koyan  seçim kampanyası sırasında oldu. Kılıçdaroğlu'nu asıl rahatsız eden "Bolu Beyi" olarak anılan ırkçının kararları değildi.  Özcan'ın disipline verilmesinin başlangıcı bir TV yayınında tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım isteyen Bolu'da yaşayan bir kadınla ilgili "anısını" anlatırken, alaycı ve tacizkâr ifadeleriyle başladı.

Bundan sadece uyarı aldı. Fakat icraatlarına devam etti. Belediye işçisi olan kadın bir çalışanı, sosyal medya hesabından eski HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaştığı için işten attı.

Özcan’ın, ne Kemal Kılıçdaroğlu'nu ne de Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu'nu rahatsız eden ırkçı tutumları ise şöyle:

- Yabancılar için nikâh ücretini 100 bin liraya, suyun metreküpü 2,5 dolara çıkarmak istedi. Bu kararı, hukuki müdahaleyle bozuldu.

- Belediye bilboardlarına Türkçe ve Arapça "Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı" başlığıyla "Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" yazılı afişler astırdı.

Bunun üzerine Hepimiz Göçmeniz ve Irkçılığa Hayır platformu ile DSİP üyeleri, ırkçı Tanju Özcan hakkında suç duyurularında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını engellemek için Bolu'dan Ankara'ya yürüyüş yapan Tanju Özcan hakkında kongre öncesi konuşan Özgür Özel, "Bana kalsa ben Tanju'yu evimde yatırırım" demişti

Sadece Bolu'da değil Türkiye çapında ırkçılığı kışkırtan ve göçmenlere saldırıları teşvik eden Tanju Özcan, yeni CHP yönetimi sayesinde evine döndü.

Irkçıyla kol kola giren Özgür Özel ise sol demokratik ve sendikal eylemlerde boy göstermeye devam ediyor.

Bültene kayıt ol