Göçmenleri taşıyan minibüs tarandı, biri çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

04.07.2022 - 12:46
Haberi paylaş

Van ilinin Saray ilçesinde göçmenleri taşıyan minibüse “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle jandarma ve korucular ateş açtı. Olayda birisi 4 yaşındaki çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. Van Valiliği olayın tekerleklere ateş edilirken “seken” kurşundan kaynaklandığını açıkladı. Ancak görgü tanıkları araç üzerinde çok sayıda mermi izi olduğunu belirttiler.

Olay 3 Temmuz Pazar günü Van’ın İran ile sınır ilçesi olan Saray’da meydana geldi. Çoğu kadın ve çocuk 40 göçmeni taşıyan ve denetim noktasından kaçmaya çalışan minibüs köy girişinde tarandı. 

İlk müdahalede taranan minibüste dört yaşındaki bir çocuk ve bir kadın öldü. Ağır yaralanan bir göçmenin ise birkaç dakika sonra hayatını kaybettiği belirtildi. Yaralanan en az 7 göçmen sağlık görevlileri tarafından hastaneye sevk edildi.

Öte yandan minibüsün şoförü ve taranmadan kurtulan 20’ye yakın göçmen olay yerinden kaçmaya çalıştı. Köylüler, kaçmaya çalışan göçmenler arasında da yaralıların olduğunu gördüklerini söyledi.

Aralarında kaçmaya çalışanların da bulunduğu en az 30 göçmenin gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

Jandarmanın ateşi sonrası 4 yaşındaki çocuğun ölmesi sonrası babası olduğu belirtilen kişinin cansız bedeni üzerinde beklediği görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. Babanın yaşadığı acı yüzüne yansırken, çıktıkları umut yolculuğunda çocuğun cansız bedeni bir parça elbise ile örtüldü.

Van Valiliği ise akşam saatlerinde konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında aracın 40 göçmen taşıdığı, olayda seken kurşunlardan dolayı bir göçmenin hayatını kaybettiği ve 12 göçmenin ise hafif yaralandığı, yaşanan üzücü olayla ilgili olarak ilgililer hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Bültene kayıt ol