Yunanistan yangınında göçmenler yardıma koştu

25.07.2018 - 15:08
Haberi paylaş

İşçi Dayanışması’nın haberine göre Yunanistan yangınında insanların kurtarılmasında Mısırlı göçmen balıkçılar en ön saflarda yer aldılar. Bangladeşli göçmenler de yangın başlar başlamaz yardıma koştular.

Yunanistan’da yayımlanan İşçi Dayanışması gazetesi Rafina bölgesinde Mısırlı göçmen balıkçıların insanları yangından kurtarmakta çok etkili olduğunu yazdı. Gazeteye konuşan balıkçı Nikos Karambos,  ne olduğunu anlar anlamaz iki muhteşem Mısırlı balıkçı ile beraber Armenitis isimli tekneye bindiklerini anlattı. Karambos, olayı şöyle anlatıyor: “İnsanları kurtarmaya gittik. Alanı büyük bir ışıkla tarıyor ve bağırıyorduk. Aniden çeşitli kıyılardan işaretler gördük ve yardım çığlıkları duyduk. Kumsal, evler, ağaçlar, arabalar, kamyonlar yanıyordu. Yaklaştık ve insanları tekneye aldık”. Karambos, duygularını şöyle ifade ediyor: “Bugün çok fazla insan kurtardık, biz olmasaydık yüzde yüz ölmüş olacak insanlar. Meslektaşlarıma ve iki muhteşem Mısırlı balıkçıya kocaman bir teşekkür etmek istiyorum”.

Bangladeşli göçmenler çağrı yaptı

Habere göre Bangladeş Toplumu Birliği’nden Arif Rahman da yangın sırasında tüm topluluk üyelerine acil bir çağrı yollayarak “erkek ve kız kardeşlerimize, Yunanlara” yardım çağrısı yaptı. Rafina’da hatırı sayılır düzeyde Bangladeşli göçmen yaşıyor.

(Fotoğraf: Keerfa ırkçılık karşıtı koalisyonundan Petros Constantinou ve Pakistan Toplumu Birliği'nden Javed Aslam, kurtarma faaliyetine katılan Mısırlı balıkçı ile konuşuyorlar)

DSİP: Yunanistan halkının yanındayız!

Sosyalist İşçi Partisi'nden yangınlara dair açıklama: “Kanlı kesintileri durdurun”

Yunanistan'daki yangının tanıkları anlatıyor: “Bu, devasa bir felaket”​

Sağlık emekçilerinden Yunanistan'la dayanışma: “Sınırlar devletlerindir, acınız acımızdır”

Bültene kayıt ol