Trump nasıl hayatta kalacak?

24.08.2023 - 09:31
Haberi paylaş

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yolsuzluk ve dolandırıcılık suçlamalarıyla yüzleşmek üzere bu hafta Georgia eyaletindeki yetkililere teslim olacağını söyledi.  Bu davada, 2020 seçim kaybını tersine çevirmek için plan yapmakla suçlanıyor.

Ancak 100'e yakın suçlamayla karşı karşıya olmasına rağmen, gelecek yılki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olmak için favori isim olmaya devam ediyor. Yakın zamanda yapılan bir ankette Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 62'si Trump'ı desteklediğini söyledi. Diğer favori aday Ron DeSantis ise sadece yüzde 16 oy alabildi. 

Trump -muhtemelen doğru bir şekilde- önde olmak için her türlü gerçeklikle temastan kaçınması gerektiğine karar verdi. Geçtiğimiz hafta sonu Çarşamba günü Cumhuriyetçi başkan adayları arasında yapılacak ilk münazaraya ya da gelecekteki herhangi bir tartışmaya katılmayacağını açıkladı.

Ve Joe Biden yönetimi işçiler, Maui yangınından etkilenenler ya da Ukrayna savaşının sona ermesini isteyenler için bir şey yapmadığı için bazı konularda başarısız oldu.

Biden'ın başarısızlıkları Trump'a ve onun siyaset tarzına kapı açabilir. Trumpizmi yenecek olan savcılar ve zeki avukatlar olmayacaktır. Sokaklarda ve işyerlerinde Demokratların ötesine geçen bir hareket bunu başarabilir.

(Socialist Worker)

Bültene kayıt ol