NATO’nun alması gereken tek karar dağıtılması olmalı

15.07.2023 - 09:14
Haberi paylaş

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşen NATO liderler Zirvesi Bildirisi, bu suç makinesinin yayılmasından memnuniyeti dile getiren bir metin. 

Bildiri esas olarak Ukrayna-Rusya konusuna odaklanmış durumda. “Rusya bu savaşı derhal durdurmalı, Ukrayna’ya yönelik güç kullanımına son vermeli ve Ukrayna topraklarından tüm kuvvet ve teçhizatını tamamen ve koşulsuz çekmelidir. Ülkeleri Rusya’nın saldırganlığına herhangi bir şekilde yardım etmemeye çağırıyor ve Rusya’nın savaşını aktif olarak kolaylaştıran herkesi kınıyoruz”  diyen NATO kendisinin Rusya için bir tehdit oluşturmadığını savunuyor.

Durumun böyle olmadığını biliyoruz. Ukrayna’yı işgal eden Rusya ne kadar saldırgan bir güçse, Ukrayna’yı Rusya ve Doğu’ya karşı bir kalkan olarak kullanan ve sürekli olarak yeni katılımlarla gelişmeyi hedefleyen NATO kat be kat saldırgan bir güçtür.

Rusya’nın saldırgan tutkunu durdurmasını isteyen NATO, ilişkilerin normalleşmesinin bu adımın atılması şartına bağlı olduğunu açıklıyor. Öte yandan Çin’i de tehdit eden NATO bildirisi “Çin Halk Cumhuriyeti'nin (ÇHC) belirtilen hırsları ve zorlayıcı politikaları çıkarlarımıza, güvenliğimize ve değerlerimize meydan okuyor” diyerek gezegende sadece kendisinin iyi niyetli bir örgüt olduğunu dile getirmiş oluyor.

Bildiri NATO liderlerinin Erdoğan’la NATO arasında varılan anlaşmayı da memnuniyetle karşıladığını gösteriyor. Erdoğan ve İsveç Başbakanı arasında NATO Genel Sekreteri'nin katılımıyla geçen görüşmede Türkiye’nin, İsveç’in NATO’ya katılımının önündeki engellemeye son verdiği açıklandı. TBMM’nin İsveç’in üyeliğine bir an önce onay vermesine yönelik bir girişimin başlayacağı Erdoğan tarafından açıklandı.

Türkiye İsveç’ten bir çok sığınmacının iadesini istiyordu. 

NATO, genişleme çabalarına ara vermeyen haydut bir kuruluştur.

Savaşların sonlanmasına hiçbir katkısı olamaz. tersine, NATO bir savaş örgütüdür.

NATO dağıtılmalıdır. her hangi barışçıl bir adımın ilk şartlarından birisi budur.

Türkiye ise NATO’dan derhal ayrılmalıdır.

Bültene kayıt ol