Jüri, Trump'ın cinsel tacizde bulunduğuna ve hakaret ettiğine karar verdi

11.05.2023 - 09:49
Haberi paylaş

ABD başkanlık adayı Donald Trump bir cinsel suçludur. New York jürisi Çarşamba günü üç saatten kısa bir sürede, 27 yıl önce bir mağazanın soyunma odasında E Jean Carroll'a cinsel saldırıda bulunduğuna dair tarihi bir karara vardı.

Carroll mahkemede, Bergdorf Goodman lüks mağazasındaki şiddetli saldırıyı anlattı. "Hemen kapıyı kapattı ve beni duvara doğru itti. Beni o kadar sert itti ki başım çarptı. Kafam son derece karışıktı" dedi.

"Geri ittim ve beni tekrar duvara yasladı, başımı tekrar vurdu. Eğildi ve taytımı aşağı çekti. Onu geri itiyordum. Başka bir şey olmasını istemediğim çok açıktı."

Tavsiye yazarı Carroll, yaşadıklarının kendisini "bir daha romantik bir hayata, ilişkiye sahip olamayacak" kadar yıktığını söyledi.

Jüri, Trump'ın Carroll'a yalancı demesi nedeniyle cinsel istismar suçundan yaklaşık 1,6 milyon sterlin ve hakaret suçundan da yaklaşık 2,4 milyon sterlin ceza verdi. Jüri Trump'ı tecavüzden suçlu bulmadı.

Trump, Ekim 2022'de internette Carroll'ın suçlamalarının "tam bir dolandırıcılık işi" ve "bir aldatmaca ve yalan" olduğunu paylaşmıştı. Mahkeme bu sözlerin Carroll’a hakaret anlamına  geldiğini tespit etti. Sonuç olarak Carroll 26 yıldır sürdürdüğü işini kaybetti ve internette bir taciz yağmuruna maruz kaldı.

Carroll kararı çok önemli. Kadınların bir düzineden fazla cinsel taciz suçlamasına rağmen, Trump'a karşı ilk kez böyle bir dava jüriye sunuldu. Bu, dünyanın en ünlü cinsiyetçilerinden biri için lanetleyici bir karardır.

Trump'ın "kadınları kukusundan yakalamakla" övünmesi karşısında çileden çıkan herkes jürinin kararını memnuniyetle karşılayacaktır. Trump ifade vermek ya da savunma yapmak üzere mahkemeye gelmedi. Varlığının Manhattan'ın kalbindeki mahkemede trafik kaosuna neden olacağını iddia etti.

Yine de Carroll'a uzaktan ateş püskürüyor. Sosyal medyada sonucun "tüm zamanların en büyük cadı avının devamı" olduğunu yazdı. Avukatları da davayı şimdiden "düzmece" olarak nitelendirerek temyize gitmekle tehdit etti.

Dava cezai değil sivil bir dava olduğu için, Trump bu ağır karara rağmen hapis cezasıyla karşı karşıya değil.

Trump’ın yasalarla sorunu henüz bitmiş değil. Stormy Daniels'a sus payı ödemeleri nedeniyle 34 dolandırıcılık suçlamasıyla karşı karşıya ve 2020'de seçimlere müdahale soruşturması altında.

Salı günkü mahkeme kararı Trump'ı herhangi bir başkanlık adaylığını savunulamaz hale getirecek kadar toksik hale getirecektir. Ancak Demokratlar yoksulluk, savaş ve çevre tahribatından oluşan statükoya bir alternatif sunmazlarsa, bu toksik seks suçlusu yeniden aday olarak öne çıkabilir.

Şimdilik son sözü Carroll söyleyecek. Trump'la hesaplaşmasının tek nedeni, şiddet uygulayan ve olağanüstü bir güce sahip olan bir milyonere karşı durma cesaretini göstermiş olmasıdır.  "Bu zafer sadece benim için değil, kendisine inanılmadığı için acı çeken her kadın içindir" dedi.

Bültene kayıt ol