Suriye Devrimci Sol Hareketi: Ekonomik ve politik afetlere eklenen doğal bir afet

10.02.2023 - 17:26
Haberi paylaş

Suriye'deki devrimci sosyalistler, Türkiye ve Suriye'yi yıkan deprem üzerine bir mesaj yayınladı. DSİP'in kardeş örgütü Suriye Devrimci Sol Hareketi'nin duyurusu:

Büyük bir üzüntüyle, Türkiye ve Suriye halklarını vuran felaketin kurbanlarının yasını tutuyoruz. 

Türkiye’de dünya devletleri ve yardım kuruluşları tarafından etkili bir kurtarma operasyonu sağlanabilmişken, Suriye halkı çok zor hava koşullarında, binlerce aile evsiz kalmışken, kriz ve felaket yönetiminde uzmanlaşmış personel ve ekipman yokluğu sebebiyle arama ve kurtarma operasyonlarında son derece ilkel yöntemler kullanıyor. 

Zor ekonomik şartlarına rağmen Suriyeliler, bölge halklarının işbirliği ve bir arada var olma isteklerini kanıtlayan hatırı sayılır bir dayanışma gösterdiler. Tıpkı korona salgını gibi bu kriz de baskı ve ezme konusunda etkili; tıbbi, doğal ve politik felaketlere cevap verme, geliştirme, koruma konusunda ise zayıf olan burjuva devletin yıkılmasının ne kadar ciddi bir ihtiyaç olduğunu gösterdi. 

Dolayısıyla Suriye’deki Devrimci Sol Hareket olarak, enkaz altındakileri kurtarma, binlerce evsiz insan için güvenli evler sağlama ve etkilenen bölgelerdeki tüm halkımıza yardım etme konusundaki çabaları hızlandırmak adına Birleşmiş Milletler kurumları, Dünya Sağlık Örgütü, Kızılhaç ve tüm yardım kuruluşlarına ihtiyaç duyulduğunu teyit ediyoruz. 

Tüm dayanışmamız sarsılan Suriye ve Türkiye halklarıyla birliktedir, bu yıkıcı felakette hayatını kaybedenleri anıyoruz, evsizler için güvenlik ve yaralıların hızla iyileşmesini temenni ediyoruz.   

Suriye Devrimci Sol Hareketi, 7 Şubat 2023

Bültene kayıt ol