Ukraynalı göçmenlerle dayanışmaya!

Putin’in savaşı başlatmasınının ardından, çoğu kadın ve çocuk olan 1 milyon Ukraynalı, Polonya, Romanya ve Slovakya’ya sığındı.

44 milyondan fazla nüfusa sahip Ukrayna savaştan önce kötü ekonomik koşullardan dolayı çok sayıda kişi başka ülkelere göç etmişti.

Doğu Avrupa devletleri Ukrayna ile dayanıştığı için Ukraynalı göçmenler komşu ülkelere kabul ediliyor. Fakat sınırı onlarla birlikte geçmek isteyen Afrikalı göçmenler durduruluyor.

Putin, yüz binlerce insanı ölüm korkusuyla kaçmak zorunda bıraktı. Uzmanlar, savaş sürdüğü takdirde Ukraynalı savaş göçmenlerinin sayısının 4 milyona ulaşabileceğini söylüyor.

Ukrayna’daki savaş bir kez daha gösterdi ki işçiler ve emekçiler için göçmenleri rakip ya da tehdit olarak görmek anlamsız olmasının yanı sıra çok büyük bir hatadır.

Suriye’de canını kurtarmak için göçe zorlananları “savaştan kaçmakla” suçlayan milliyetçilere ve ırkçılara karşı, Ukrayna’da savaştan kaçanların, metrolarda, sığınaklarda yatanların, siren ve füze sesleri altında ayakta kalmaya çalışanların sesini duyurmalıyız.

Sınırlar açılsın, göçmenlere özgürlük!

ilginizi çekebilir

13366708
Mısırlı İşçi İtalya'da grevlere öncülük ediyor: "Ocak Devrimi sendikal bilincimi şekillendirdi"
GkzLtNkXUAAT2BY
Silahsızlanma mı, barış/demokratikleşme mi ikilemi
mroni
Barış İçin Yahudilerin Sesi, yoldaşımız Roni Margulies’i andı