Ukraynalı göçmenlerle dayanışmaya!

02.03.2022 - 16:25
Haberi paylaş

Putin’in savaşı başlatmasınının ardından, çoğu kadın ve çocuk olan 1 milyon Ukraynalı, Polonya, Romanya ve Slovakya’ya sığındı.

44 milyondan fazla nüfusa sahip Ukrayna savaştan önce kötü ekonomik koşullardan dolayı çok sayıda kişi başka ülkelere göç etmişti.

Doğu Avrupa devletleri Ukrayna ile dayanıştığı için Ukraynalı göçmenler komşu ülkelere kabul ediliyor. Fakat sınırı onlarla birlikte geçmek isteyen Afrikalı göçmenler durduruluyor.

Putin, yüz binlerce insanı ölüm korkusuyla kaçmak zorunda bıraktı. Uzmanlar, savaş sürdüğü takdirde Ukraynalı savaş göçmenlerinin sayısının 4 milyona ulaşabileceğini söylüyor.

Ukrayna’daki savaş bir kez daha gösterdi ki işçiler ve emekçiler için göçmenleri rakip ya da tehdit olarak görmek anlamsız olmasının yanı sıra çok büyük bir hatadır.

Suriye’de canını kurtarmak için göçe zorlananları “savaştan kaçmakla” suçlayan milliyetçilere ve ırkçılara karşı, Ukrayna’da savaştan kaçanların, metrolarda, sığınaklarda yatanların, siren ve füze sesleri altında ayakta kalmaya çalışanların sesini duyurmalıyız.

Sınırlar açılsın, göçmenlere özgürlük!

(Dosya) Savaşı durdurun

Bültene kayıt ol