'Sürü bağışıklığı' dedi, hastanelik oldu

06.04.2020 - 12:02
Haberi paylaş

Koronavirüse yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 10 gün boyunca ateşinin düşmemesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Önce testler sonrası taburcu edileceği söylenen Johnson'un bir gün daha hastanede kalacağı duyuruldu.

Başbakanlık, Johnson'ın Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çalışanlarına büyük çabaları nedeniyle teşekkür ettiğini, halkın evde kalmaya devam etmesi gerektiğini belirtti. Johnson son olarak Perşembe akşamı başbakanlık konutunun penceresinden sağlık sistemi çalışanlarını alkışlarken görülmüştü.

İngiltere'yi yöneten bu aşırı sağcının en önemli siyasi hedeflerinden biri, NHS'yi yok etmek, yerine küresel sermayenin yatırımlarıyla kurulacak özel hastaneleri getirmekti. Şimdiyse hayatı, özelleştirmek istediği NHS'nin hakları budanmış ve işten atılma tehdidi altındaki sağlık çalışanlarına bağlı.

Koronavirüs salgınını başından itibaren hafife alan ve İngiltere'de gerekli önlemleri almayarak enfeksiyonun önünü açan ırkçı başbakan "Sürü bağışıklığı" adı verilen saçmalığı savunuyor. Bu teze göre İngiltere'de hastalığın yayılışı "kontrollü bir şekilde" sağlanacak ve kurallara uyan bireylerle birlikte toplumsal bağışıklık kazanılacaktı. 

Kapitalist üretim ve ticaretin olduğu gibi sürmesini yani kârı esas alan, risk grubunda yer alan milyonlarca insanın hastalanmasını ve ölmesini umursamayan bu anlayış sonucu, İngiltere'de Covid-19 hızla yayılıyor ve en savunmasız insanları öldürüyor.

Bültene kayıt ol