Greta Thunberg'den siyasetçilere: “İklim konusunda yalan söylediniz”

24.04.2019 - 11:08
Haberi paylaş

İklim değişikliğinin durdurulması için Ağustos 2018'de İsveç parlamentosu binası dışında ilk okul grevini başlatan 16 yaşındaki Greta Thunberg, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir haftadır devam eden Yokoluş İsyanı gösterilerine destek verdi.

Londra'ya gelerek Marble Arch’da toplanan eylemcilere hitap eden Thunberg, gezegeni kurtarma sözlerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Thunberg, “Bizler fark yaratan insanlarız ve mücadeleyi asla bırakmayacağız; gezegenimiz, kendimiz, geleceğimiz, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için mücadeleyi hiç bırakmayacağız” dedi.

Politikacıların ve siyasi nüfuza sahip insanların iklim kriziyle mücadele etmek için hiçbir şey yapmadığını söyleyen Thunberg, “Ancak artık bundan yakayı sıyırmamalarını garanti edeceğiz” diye konuştu.

Thunberg ayrıca İngiltere Parlamentosu'nda da bir konuşma yaptı.

Thunberg, Britanyalı milletvekillerini iklim değişikliğinde ülkelerinin oynadığı rol konusunda yalan söylemekle suçladı ve hükümetin fosil yakıtlar ile yeni havalimanlarına verdiği desteği eleştirdi.

Londra'nın beş ayrı merkezi noktasında işgal eylemi yapan Yokoluş İsyanı aktivistlerinden en az bin tanesi gözaltına alınmıştı.

Bültene kayıt ol