(Video) Sudan halkı mücadeleyi sürdürüyor: Cuntanın başı istifa etti

Aylardır süren protestolar üzerine harekete geçerek diktatör El Beşir’i darbeyle deviren Askeri Konsey’in lideri Avad bin Avf, kitle gösterilerinin ordu karargahı önünde devam etmesi üzerine istifa etti.

Cuntacılar halkın isyanını bastırmak için OHAL ve sokağa çıkma yasağı ilan etmişlerdi. Ancak “Devrim henüz yeni başladı” diyen kitleler, Askeri Konsey’e karşı da gösterilere devam etti.

Bu durum, cuntanın başındaki savunma bakanının istifasını getirdi. Bin Avf, devlet televizyonunda canlı yayınlanan istifa konuşmasında Bin Avf, Askeri Geçiş Konseyi Başkanlığı’nı bıraktığını, Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ı yerine seçtiğini, konseyin başkan yardımcısı Kemal Abdulmaruf’un ise görevinden alındığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı önünde gösterileri sürdürenler, yönetimin sivillere devredilmesini talep ediyor.

Sudan’da halk orduyu istemiyor: “Birincisi düştü, ikincisi de düşecek”

ilginizi çekebilir

manset1012-6vircd7g96os8gdag2zk
Erken seçim tartışmaları, Cumhur İttifakı'nın stratejisi ve muhalefetin açmazları
images (5)
Trump’ın tüm öngörüleri çökerken
photo_5881814634086469105_x
Hayvan Yaşam Özgürlük İnisiyatifi: "Köpekler değil, emperyalist savaş örgütü NATO gitmeli!"