Göçmenleri kurtaran geminin adı Alan Kurdi olacak

05.02.2019 - 12:29
Haberi paylaş

2015 yılında Türkiye’den gitmeye çalışırken Bodrum açıklarında boğularak ölen ve sahile vuran bedeni bir simge hâline gelen göçmen çocuk Alan Kurdi’nin ismi Akdeniz’de göçmenleri kurtarmak üzere görev yapan bir gemiye verilecek.

Akdeniz’de göçmenleri kurtarma görevi yapan Proffesor Albrecht Penck gemisinin adı Alan Kurdi olarak değiştirilecek. DW’nin haberine göre Sea-Eye isimli yardım örgütünün sözcüsü Gorden Isler, Akdeniz’de işlemekte olan gemilerinin adının değiştirileceğini duyurdu. Isler, Akdeniz’deki göçmenler hakkında yürütülen tartışmalarda konunun özünün insanlar olduğuna dikkat çekmek istediklerini söyleyerek, "Konumuz her gün Akdeniz’de boğulan insanlar ve onların yakınlarının yaşadığı bitmek bilmeyen acı" dedi.

Alan Kurdi, 3 yaşındayken ailesiyle beraber  Türkiye’den Avrupa’ya geçerken botlarının alabora olması sonucu boğulmuş, cesedi Bodrum’da kıyıya vurmuştu. Kurdi'nin cansız fotoğrafı dünyanın dört bir yanında tepki uyandırmıştı. İspanya’nın Palma de Mallorca limanında yapılacak isim değiştirme törenine Alan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi’nin de katılacağı ve sembolik olarak gemiye ismin babası tarafından verileceği öğrenildi.

Bültene kayıt ol