Göçmenleri kurtaran geminin adı Alan Kurdi olacak

2015 yılında Türkiye’den gitmeye çalışırken Bodrum açıklarında boğularak ölen ve sahile vuran bedeni bir simge hâline gelen göçmen çocuk Alan Kurdi’nin ismi Akdeniz’de göçmenleri kurtarmak üzere görev yapan bir gemiye verilecek.

Akdeniz’de göçmenleri kurtarma görevi yapan Proffesor Albrecht Penck gemisinin adı Alan Kurdi olarak değiştirilecek. DW’nin haberine göre Sea-Eye isimli yardım örgütünün sözcüsü Gorden Isler, Akdeniz’de işlemekte olan gemilerinin adının değiştirileceğini duyurdu. Isler, Akdeniz’deki göçmenler hakkında yürütülen tartışmalarda konunun özünün insanlar olduğuna dikkat çekmek istediklerini söyleyerek, “Konumuz her gün Akdeniz’de boğulan insanlar ve onların yakınlarının yaşadığı bitmek bilmeyen acı” dedi.

Alan Kurdi, 3 yaşındayken ailesiyle beraber Türkiye’den Avrupa’ya geçerken botlarının alabora olması sonucu boğulmuş, cesedi Bodrum’da kıyıya vurmuştu. Kurdi’nin cansız fotoğrafı dünyanın dört bir yanında tepki uyandırmıştı. İspanya’nın Palma de Mallorca limanında yapılacak isim değiştirme törenine Alan Kurdi’nin babası Abdullah Kurdi’nin de katılacağı ve sembolik olarak gemiye ismin babası tarafından verileceği öğrenildi.

ilginizi çekebilir

01JS71NM19M60TXQ6TB64N8TT4
Aşırı sağ neden transfobiden faydalanıyor?
1-11
(Seçtiklerimiz) “Medyanın yüzde 70’inin genel yayın yönetmeni olarak devlet ve iktidar” bahsi
20231014_BLP521
(Seçtiklerimiz) Gazze’de 1 Mayıs