Trump’a karşı kadın eylemi

ABD’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kadınlar Yürüyüşü’ne katılan on binlerce kişi, başta Washington ve New York olmak üzere ülke genelindeki eylemlerle Donald Trump yönetiminin politikalarını protesto etti.

Başkent Washington’da Freedom Plaza civarında sabah saatlerinde bir araya gelmeye başlayan göstericiler, ellerindeki döviz ve pankartların yanı sıra attıkları sloganlarla Trump International Hotel’in önünde buluştu.

Göstericiler, burada Trump yönetiminin göç, Meksika sınırına duvar ve cinsiyet eşitliği gibi çeşitli başlıklardaki politikaları hakkında slogan atarak, yürüyüşlerine devam etti.

Soğuk havanın hakim olduğu Washington’daki yürüyüşe Amerikalı Müslüman sivil toplum örgütleri de destek verdi.

“Duvara, Trump’a hayır”

New York’taki Kadınlar Yürüyüşü’ne, geçen yapılan 6 Kasım ara seçimlerinde Kongre’ye seçilerek en genç üye ünvanını alan New York eyaleti Demokrat vekili Alexandria Ocasia-Cortez de katıldı.

Manhattan Columbus Circle’a yakın Trump International Hotel ve Tower binası önünde toplanan göstericiler, burada Ocasia-Cortez’in yaptığı kadın haklarını savunan ve Trump’ın politikalarını eleştiren kısa konuşmasından sonra FogoAzul gösteri bandosu eşliğinde Bryant Park’a doğru yürüdü.

Göstericiler, ellerinde taşıdıkları Trump maskotlarının yanısıra, “Duvara hayır, Trump’a hayır”, “Trump, hükümeti aç” yazılı pankart ve attıkları sloganlarla hükümeti protesto etti.

Sayılarının yaklaşık 20 bin olduğu tahmin edilen göstericiler, olaysız dağıldı.

(Sputnik)

ilginizi çekebilir

chpnin-istanbuldaki-miting-adresi-belli-oldu-mfnk
CHP’ye yönelik saldırıları durduralım
882535Image1
PKK’nın silah bırakması ve feshi: Siyasetin gerekleri, toplumsal beklentiler
WhatsApp Görsel 2025-07-10 saat 17.14
Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yıkımına hayır