Yüzlerce silahlı ırkçı göçmenlere karşı ABD sınırında

05.11.2018 - 19:32
Haberi paylaş

Huffington Post’un haberine göre Orta Amerika’dan gelmekte olan binlerce kişilik göçmen konvoyuna karşı ABD’de silahlı ırkçı siviller de hazırlık içinde.

ABD’de Kongre seçimlerine günler kala ülke yeni bir ırkçı tehditle sarsılıyor. Haftalardır medyada yer verilen göçmen konvoyu Meksika’nın başkenti Mexico City’e ulaşmış durumda. Binlerce Orta Amerikalı yoksulluk ve şiddetten kaçarak ABD’ye ulaşmak için yolculuğa devam ediyor.

Trump’ın haftalardır göçmen konvoyu üzerinden yükselttiği nefret ırkçıları ve faşistleri harekete geçirdi. Göçmenlerin sınıra yaklaşmasına karşı sınıra 5200 silahlı asker yerleştiren ve gerekirse ateş edeceklerini söyleyen Trump’a sivillerden de destek gelmeye başladı.

Huffington Post’ta yer alan bir habere göre sınır birliklerinin komutanı tarafından kaleme alınan bir raporda, sınırda 200 silahlı milisin de göçmenlere karşı beklediğini söylüyor.

Milisler ABD’de son yıllarda daha sık duyulmaya başlandı. Ülkede büyük çoğunluğu aşırı sağcı olmak üzere 200 kadar küçük milis örgütü olduğu söyleniyor. Bunlar arasında Texas’ta Trump’ın işgalci dediği göçmenlere karşı sınırda pusu kuran Texas Minutemen gibi gruplar da var. Bu milis örgütü Minutemen Projesi adıyla bir kampanya da sürdürüyor ve geçen hafta göçmen konvoyuna karşı bütün yurttaşları sınırları korumaya çağırmıştı. Örgüt 90 günlük kamplar kurarak sınırda bekliyor ve binlerce kişiyi silahlarıyla birlikte mobilize etmeyi hedefliyor.

Trump, haftalardır seçimlerde avantaj sağlayacağını düşünerek göçmen konvoyu hakkında hiçbir somut bulguya dayanmaksızın nefret ve komplo teorilerine dayalı bir ırkçı propaganda sürdürüyor.

Göçmenlerin içerisinde ağır suçlular ve teröristler olduğunu söylüyor ancak buna dair hiçbir somut veri sunmuyor. Konvoyun Demokrat Parti tarafından organize edildiğini ve ülkeye göçmenleri doldurarak ülkeyi “işgal edeceklerini” söylüyor. Bunlardan daha da ilginç olmak üzere Honduras, Guatemala ve El Salvador’dan yola çıkan konvoyda Ortadoğulular olduğunu söylüyor. Bu propagandanın tek amacı seçimler öncesi göçmen düşmanlığı ve İslamofobi etrafında korku atmosferi yaratmak ve kendi militarist ve güvenlikçi politikalarının bu tehlikeyi durdurabilecek tek yol olduğu anlatısını meşrulaştırmak.

Trump’ın yükselttiği ırkçı nefret daha geçtiğimiz haftalarda bir faşistin iki siyahı sokakta vurmasına, bir başkasının ise Sinagog’ta ateş açarak 11 Yahudiyi öldürmesine neden olmuştu. Irkçı bir Trump hayranı ise Obama, Clinton, Soros gibi isimlerin yanı sıra çok sayıda Demokrat Parti üyesine bombalı mektup yollamıştı.

ABD’ye yürüyen göçmenler Meksika’nın başkentine ulaşmaya başladılar

Binlerce göçmen Meksika sınırında mücadele ediyor

Binlerce göçmen ABD sınırına yürüyor

Trump'tan ABD sınırına yürüyen göçmenlere tehdit: “Ordumuz sizi bekliyor”

Bültene kayıt ol