Suudi Arabistan, Kaşıkçı cinayetini kabul etti

20.10.2018 - 10:36
Haberi paylaş

Suudi Arabistan resmi makamları, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde yaşanan arbede sırasında öldüğünü itiraf etti.

Suudi Arabistan Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma neticesinde, Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na geldiği sırada burada bulunan “başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı’nın hayatını kaybettiği” belirtildi.

Suudi Arabistan Başsavcılığı’nın dosya hakkındaki soruşturmasının sürdüğü ve olayla ilişkili 18 Suudinin gözaltına aldığı aktarıldı. Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adaletin sağlanacağını duyuran savcılığın, “ulaştığı tüm gerçekleri paylaşacağı ve sorumluları adalet karşısına çıkarma” hazırlığında olduğu ifade edildi.

Trump silah anlaşmasını koruyacak

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı açıklaması hakkında, “Suudilere bazı sorularımız olacak. Bu konuda Kongre ile birlikte çalışacağız” dedi. Trump, Kaşıkçı’nın öldürülmesinin ardından silah satışı anlaşmasını koruyup Suudi Arabistan’a “bir tür yaptırım” uygulamayı tercih edeceğini söyledi.

Bültene kayıt ol