Akdeniz’de gemide bekletilen mülteciler açlık grevinde

24.08.2018 - 16:08
Haberi paylaş

İtalya’nın Katanya Limanı’nda bekletilen ve içindeki mültecilerin karaya çıkmasına izin verilmeyen gemi AB ile İtalya hükümeti arasında krize neden olurken, gemideki mülteciler açlık grevine başladı.

İtalya’nın göçmen karşıtı politikaları yüzünden mülteciler Katanya Limanı’nda bir gemide bekletiliyor. Diccioti isimli gemi Avrupa Birliği (AB) ile İtalya arasında krize neden oldu.

Deutsche Welle’nin haberine göre koalisyon ortağı ve ırkçı Beş Yıldız Hareketi’nin lideri Luigi Di Maio, gemiyi İtalya’ya kabul etmelerini isteyen AB’ye göç sebebiyle yaptıkları ödemeyi durdurmakla tehdit etti.

İtalyan hükümeti, dört gün Akdeniz’de bekletildikten sonra içinde 177 mültecinin bulunduğu Diciotti gemisinin Sicilya kıyılarına yanaşmasına Pazartesi akşamı izin vermiş, ancak mültecilerin karaya çıkmasına izin vermemişti. Çarşamba akşamı ise Katanya limanına yanaşan gemiden sadece 27 çocuk ve gencin kara çıkmasına onay verilmişti. Gemide hâlâ 150 mülteci bulunuyor.

Gemide bulunan 150 mültecinin ise açlık grevine başladığı öğrenildi. Gemiyi ziyaret eden Demokratik Parti milletvekili Davide Faranone, durumun ciddileştiğini belirtti.

Bültene kayıt ol