Londra’da kitlesel iklim krizi protestosu için ilk adım: Yokoluş İsyanı ‘Yeter’ dedi

Londra’da Yokoluş İsyanı’nın (Extinction Rebellion) çağrısıyla 5 bin kişi iklim eylemi yaptı.

“Yeter artık” başlığıyla sokağa çıkan iklim aktivistleri, yaşanan krizin aciliyetine dikkat çektiler.

Yokoluş İsyanı hareketi 2020 yılında taktiklerinde bir değişikliğe gideceğini açıkladı. Buna göre, gözaltı riskini içeren sivil itaatsizlik şeklindeki dar kadro eylemleri yerine, daha geniş kitleleri kapsamayı hedefleyen etkinlikler düzenlenecek.

Yokoluş İsyanı, İngiltere’de sene sonuna kadar ülke çapında düzenleyeceği eylemlerle bir milyon kişiyi hareketin içerisine katmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, daha geniş özgürlük ve adalet hareketlerine de birlikte mücadele çağrısı yapıyor.

Eylemde “İnkâra yeter, yalanlara yeter, gözyaşlarımıza yeter, ölümlere yeter!”, “İklim değil sistem değişikliği”, “İklim mültecileri hoşgeldiniz” gibi pankartlar taşındı.

ilginizi çekebilir

thumbs_b_c_af7ab2dfdc4cb72c99446c4e402c8299
Amerika Birleşik Devletleri faşistleşiyor mu?
dsip gorsel
Suriye’de savaşa ve Kürt halkına yönelik zulme hayır!
gençler
Çocuklar birbirini öldürürken devlet nerede duruyor?