Ordu'da sel: Bir kişi yaşamını yitirdi

10.08.2018 - 10:10
Haberi paylaş

Ordu’daki sel nedeniyle köprüler çöktü, ev ve işyerleri zarar gördü, 250 tona yakın fındık sulara kapıldı.

Ordu’da salı gecesi başlayan sağanak kentin birçok ilçesinde sele neden oldu. Özellikle Ünye, Fatsa ve Perşembe ilçelerinde ağır hasar meydana geldi.

Sel sularına kapılan Kayı Bayram Sekmen isimli bir kişinin bugün cansız bedenine ulaşıldı.

Sel dolayısıyla toplam sekiz köprü çöktü, onlarca konut ve araç ile 264 işyeri hasar gördü. Sel en çok da çiftçiyi vurdu.

Ordu’daki selde 250 tona yakın fındık sulara kapılarak denize aktı. Kentteki hasadın yüzde 20’sine denk gelen fındıklar Ordu açıklarında küçük adacıklar oluşturdu. Bu nedenle 500 binden fazla fındık üreticisinin zarar gördüğü belirtiliyor.

Ünye ilçe merkezindeki Tabakhane Deresi’nin debisi ise yağış dolayısıyla yükseldi. Bu nedenle derenin üzerinde bulunan köprüler de araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

(Röportaj) Nuran Yüce: “İklim değişikliği kapitalizmin ürünü”

Hükümet her zamanki gibi: “Afet ve doğal bir olay”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kentten herhangi bir can kaybı haberi henüz gelmemişken, “Ordu’daki selde can kaybı yok ve hasarın boyutu çok yüksek değil” demişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum’a göre ise bu bir ‘afet’ ve ‘doğal bir olay’.

“Sizin öngöremediğiniz bir olay -ki ismi afet oluyor. Tabiki şehirdeki alt yapı bu afetin şehre olan etkisini değiştirebilir. Ama şehirde mevcut da zaten o manada her türlü alt yapı, proje hem bizim bakanlığımız birimlerince hem belediyelerce hem valiliklerde yapılıyor.”

İktidarın müttefiki MHP’den tepki: Nedeni HES’ler

Öte yandan AKP'nin yerli milli ittifaktaki ortağı faşist MHP'nin Ordu milletvekili Cemal Enginyurt sele neden olarak hidroelektrik santralleri (HES) gösterdi ve “HES’ler dere yataklarını değiştirdi” dedi.

Enginyurt, Twitter’dan da “2 saatlik yağan yağmur, Fatsa Organize Sanayisi’ni bu hale getirdiyse, hizmet ettik diyenler iyi düşünsün. Laf değil, icraat görelim” paylaşımı yaptı.

Bültene kayıt ol