Frankfurt’ta Avrupa Merkez Bankası’na tepki: Blockupy

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Frankfurt’taki yeni merkezinin açılışında şehir karıştı. Antikapitalist “Blockupy” hareketinin protesto ettiği açılışta polis araçları ateşe verildi, etraftaki binaların camları kırıldı ve taşlı saldırılar yaşandı.

Hürriyet‘in aktardığına göre, AMB’nin yaklaşık 1,3 milyar euro harcayarak inşa ettiği Frankfurt’taki yeni gökdeleni çevresinde güvenlik önlemi alan polis, protestoculara tazyikli suyla saldırdı.

AFP‘nin haberine göre, yedi polis aracı ateşe verilirken iki polis memuru yaralandı.

Frankfurt’taki protesto gösterileri organize eden “Blockupy hareketi”, Avrupa’nın birçok ülkesine dayatılan tasarruf programları ve yoksullaşmanın sorumlusu olarak AMB’yi görüyor.

Blockupy taraftarları, öğleden sonra Frankfurt şehir merkezinde bir yürüyüş ve miting düzenleyecek.

Frankfurt polisi gösterilere yaklaşık 10 bin kişinin katılımını bekliyor.

ilginizi çekebilir

203905
DSİP: Nafaka hakkı gasp edilemez! Nefret paketine hayır!
HJ9WjCiW8AABU31-1
‘Flamingo Devrimi’nin içinden: Arnavutluk, Kushner-Trump’ın toprak gaspına karşı ayaklanıyor
5798_pic1_k
“Onlara serf gibi davranıyorlar”: Arnavutluk'un İşkodra kentinde Roman aileler tahliye ve dışlanma tehdidiyle karşı karşıya