Beyza Doğan'ı öldüren sistem

09.08.2022 - 11:30

İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde hakkında koruma kararı bulunan 16 yaşındaki Beyza Doğan 35 kez şikâyetçi olduğu Selim Tekin isimli erkek tarafından katledildi.

Olay 6 Ağustos Cumartesi günü Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşandı. Selim Tekin isimli erkek Beyza Doğan’ın yaşamakta olduğu eve gelerek zorla içeri girdi. Tekin, daha sonra Beyza Doğan’ı ateşli silahla vurduktan sonra kendi yaşamına da son vermek istedi.

Hastaneye kaldırılan Beyza Doğan, 2 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. 

Doğan’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemenin ardından defnedilmek üzere memleketi Urfa’ya götürülecek.

Beyza Doğan’ı ve ailesini ölümle tehdit eden Selim Tekin için ailenin koruma kararı aldırdığı öğrenilirken, Doğan’ın teyzesi Zerife Doğan, “Anne ve babası şikayetçi olmuştu. 2 yıldır bu dava sürüyor. Defalarca savcılığa mahkemeye çıkıldı. Bütün deliller vardı ama hiçbir şey yapmadılar. Sürekli tehdit ediyordu” diye belirtti. 

“Koruma kararı sınırsızdı ve Eylül’de mahkemesi vardı” diyen teyze Doğan, “Defalarca Beyza’yı kaçırdı. Annesi babası defalarca gidip şikâyetçi oldu. Beyza 13 yaşından 16 yaşına kadar bunları yaşadı. Beyza sürekli öldürüleceğini söyle ama onu kimse duymadı. O daha çocuktu. Bu adam niye tutuklanmadı? Kızı 3-4 defa kaçırdı. Polis benim ablama bağırıyordu evrak istedi diye. Bu şekilde olur mu? Koruma kararı aldılar. 1 ay içerisinde geldi kızı vurdu” dedi.



Bültene kayıt ol