Antikapitalist Kadınlar: İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz

12.06.2021 - 13:04

İktidarın İstanbul Sözleşmesi'ne feshetme girişimine karşı kadın ve LGBTİ+ örgütleri 19 Haziran'da İstanbul'da miting yapmaya hazırlanıyor. Mitingin çağrıcılarından olan Antikapitalist Kadınlar bildiri yayınladı.

19 Haziran (Cumartesi) 13:00 Maltepe Miting Alanı'nda, 29 Haziran (Salı) 20:00 Antikapitalistler Online Kadın Konferansı'nda ve 1 Temmuz (Perşembe) 19:00'da Tünel Meydanı'nda buluşma çağrısı yapılan bildiri şöyle:

Bir gece yarısı Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye’nin çekileceği açıklanan İstanbul Sözleşmesi, 1 Temmuz’da yürürlükten kalkacak. İmzacı devletleri kadınların ve LGBTİ+’ların şiddetten korunması için gerekli önlemleri almakla yükümlü kılan ve şiddetin toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasıyla ortadan kalkabileceğini söyleyen İstanbul Sözleşmesi hayati öneme sahip. 

Yıllarca mücadele ederek kazandığımız İstanbul Sözleşmesi’nden ve haklarımızdan vazgeçmemiz söz konusu olamaz! AKP ve MHP iktidarının, kadınların ve LGBTİ+’ların yaşam hakkına müdahale eden bu kararını tanımıyoruz, cinsiyet eşitliğine dönük saldırılara asla taviz vermeyeceğiz!

19 Haziran’da İstanbul Mitinginde, 1 Temmuz’da Taksim Tünel’de olacağız. Herkesi haklarımız için hayatı durdurmaya çağırıyoruz!

Sözleşmeye karşı çıkanlar toplumsal cinsiyet eşitliğini reddederek kadınları evdeki geleneksel rollere, iş yerlerindeki sefalet koşullara mahkûm etmek istiyor, LGBTİ+’lara dönük ayrımcılığı savunuyor. İstanbul Sözleşmesi tüm demokratik kazanımlarımız açısından önemli. Devlet, mafya, sermaye ilişkilerinin ayyuka çıktığı bu günlerde bir milletvekilinin adının geçtiği kadın cinayetinin nasıl üzerinin örtüldüğünü, “faili meçhul kadın cinayeti yok” diyen bakanın failleri nasıl koruduğunu görüyoruz. Mafyayla ilişkileri ortalığa saçılanlar aynı zamanda haklarımıza göz dikenler. 

İstanbul Sözleşmesi’nden elinizi çekin, çetelerle ilişkilerinizin hesabını verin!  

Polonya, Macaristan ve daha birçok ülkede sağcı iktidarlar kadınların ve LGBTİ+’ların haklarına saldırıyor. Haklarımıza yönelik tüm saldırılar pandemi süreciyle artık iflas ettiği iyice açığa çıkan neoliberal politikaların bir sonucu. Tüm kaynakların sermayenin çıkarları için kullanılmasını savunanlar haklarımıza göz dikiyor. Sermaye ve iktidar krizin faturasını işçi sınıfına kesiyor ve kadınların omuzuna yüklüyor. 

Polonya, İspanya, İtalya, ABD, Arjantin, Şili, Hindistan ve daha pek çok ülkedeki kitlesel gösteriler, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi engellemenin yolunun milyonları kapsayan bir mücadeleden geçtiğini gösteriyor. 19 Haziran İstanbul mitingi ilk adım olacak. 1 Temmuz’da ise hayatlarımız için her yerde sokağa çıkacağız.

Haklarımızı korumak, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulatmak için genel greve ihtiyacımız var. Toplumun tüm ezilen kesimlerinin inşa edeceği, hareketi birleştirme yeteneğine sahip, taban inisiyatiflerine dayalı kitlesel bir mobilizasyonla bu saldırıları durdurabilir, yeni kazanımların da yolunu açabiliriz. 

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz!

Hayatlarımız ve haklarımız için hayatı durduralım

Antikapitalist Kadınlar

İletişim: 0555 4237407

marksist.org

facebook.com/antikapitalistler1

twitter.com/anti_kap2

Bildiri formatında okumak ve indirmek için görseli tıklayın:



Bültene kayıt ol