Koç Üniversitesi işçileri: Haklarımızı istediğimiz için baskı gördük

25.07.2022 - 10:59

Bayram ikramiyesi ve sosyal haklar talebiyle topladıkları imzalar sonrası görev yerleri değiştirilen Koç Üniversitesi işçileri, eylemlerini sürdürüyor.

Koç Üniversitesinde taşerona bağlı çalışan 6 temizlik işçisinin çalışma yerleri, bayram ikramiyesi ve sosyal haklar talebiyle topladıkları imzadan sonra değiştirildi. Sürgüne gönderilen işçiler çalışma yerlerine geri dönmek için 18 Temmuz’da Koç Üniversitesi ana kampüs önünde eyleme başladı. İlk gün jandarma tarafından gözaltına alınan işçiler direnişlerini sürdürüyor. Görev yerlerine iade edilmeyi isteyen işçiler bayram ikramiyesi ve sosyal haklar talebinden de vazgeçmiyor.

6 yıldır Koç Üniversitesinde temizlik işçisi olarak çalışan Fatma Elibol, önceden farklı firmalarda da temizlikçilik yapmış, Koç Üniversitesine girdiğinde daha kurumsal bir firmada çalışacağı için koşulların daha iyi olacağını ummuş. Koç Üniversitesinde de uzun çalışma saatlerinin olduğunu söyleyen Elibol, “Haftalık belli bir mesai saati vardır, biz o saati aşıyorduk, fazla mesaiyi vermiyorlardı. Yıllarca bizim fazla mesaimizi yediler” dedi. Sosyal hakları için imza topladıklarını ifade eden Elibol, bu süreçte işten atılmaktan korkan işçilerin olduğunu ancak kendisinin bundan korkmadığını belirterek, “Ben zaten asgari ücrete çalışıyorum. Nerede çalışsam bu ücreti alırım. Hepimizin ailesi çocuğu var, kirası, faturası var. Neyden korkacağım, zaten ben insanca yaşamıyorum ki. Bir kira 5 bin lira olmuş, asgari ücret zaten kira kadar” diye konuştu.



Bültene kayıt ol