Tanju Özcan ve Ümit Özdağ ırkçıdır, ırkçılığa hayır!

23.11.2021 - 10:42

Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır platformunun açıklaması.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ su katılmamış ırkçılardır, bu kişilerin göçmenlere zarar veren tutum ve davranışları engellenmelidir.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göçmenlere dönük ırkçı teklifi Bolu Belediye Meclisi'nde kabul edildi: Yabancılar için nikâh ücreti 100 bin lira, suyun metreküpü 2,5 dolar oldu!

CHP sözcüsü, bu konu gündeme geldiğinde, “sosyal demokrat bir partinin insanlar arasında ayrımcılık yapmayacağını” öne sürmüştü, hatta Belediye Meclisinin engel olacağını savunmuştu. Ama ırkçı teklif Meclisten onay aldı.

Daha önce bizzat Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanının göçmenlere yönelik görüşlerine katılmadığını, bunun ırkçılık olduğunu söylemişti. Konu artık bir görüş olmaktan çıktı, uygulama haline geldi. Bolu’da göçmenler 11 kat daha fazla su parası ödeyecek, evlenmek için 100 bin lira verecek. Bir göçmenin daha az su parası ödemek için veya evlenmek için başka bir ile gitmesi mümkün değil, çünkü ikametini değiştiremiyor. 

Bolu özerk bir yer mi? Kendine özgü kanunları nasıl uygulayabiliyor? CHP buna nasıl göz yumuyor? CHP sadece geçmişle değil, bugünkü mağdur bırakılanlarla da helalleşmelidir. Tanju Özcan CHP'den atılmalı, İçişleri Bakanlığı Tanju Özcan’ı görevinden almalıdır.

Gündeme gelen ikinci önemli konu Ümit Özdağ’ın Suriyeli göçmenlerin kovulması için imza kampanyası başlatması, bu ırkçılığa karşı çıkan Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na saldırması.

Zafer Partisi diye bir parti var, ırkçılık üzerinden prim yapmaya çalışıyor, Ümit Özdağ da onun genel başkanı. Diyor ki: “Suriyelilerin kapısına valiz koyacağız, defolup gitsinler.” Bunun için imza kampanyası başlattı. Bu ırkçılıkları teşhir eden Ömer Faruk Gergerlioğlu hem Tanju Özcan’ın hem de Ümit Özdağ’ın saldırılarına maruz kalıyor.

Ömer Faruk Gergerlioğlu göçmenlerle dayanışan onurlu bir milletvekili. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ırkçılara karşı savunmak hepimizin görevi.

Bu ırkçılar bombalardan, kurşunlardan kaçarak Türkiye’ye sığınan insanları tekrar ölüme göndermek istiyorlar. 

Göçmenlere yönelik ırkçı davranışta bulunanlar cezalandırılmalıdır.

Irkçılığa, ayrımcılığa hayır. 

Bütün göçmenler kardeşimizdir.

Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır Platformu

23 Kasım 2021



Bültene kayıt ol