Hrant Dink Ödülleri Canan Arın ve Maria Ressa’nın

15.09.2021 - 21:17

Uluslararası Hrant Dink Ödülleri internetten canlı yayınlanan törenle sahiplerini buldu. Bu yıl ödülü Türkiye'den Canan Arın aldı. Ödülün Türkiye dışından sahibi ise Filipinlerden kadın gazeteci Maria Ressa oldu.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü her yıl olduğu gibi, bu yıl da Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de sahiplerini buldu. 13. kez düzenlenen tören, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi nedeniyle izleyici katılımı olmaksızın gerçekleştirildi ve Hrant Dink Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından çanlı yayınlandı.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yıl boyunca, yaptıklarıyla insan hakları, cinsiyetçilik karşı mücadele, ırkçılık karşıtı mücadele, iklim krizi gibi pek çok konuda insana, insanlığa ‘ışık’ tutan kişi ve kurumlar 2021 yılının ‘Işıklar’ı olarak tanıtıldı.

Ödüller her yıl, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan ve bunları yaparken de insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren; Türkiye ve Türkiye dışından olmak üzere iki kişi, kurum ya da organizasyona veriliyor.

Defne Kayalar'ın Türkçe; Esra Dermancıoğlu'nun İngilizce sunuculuğunu üstlendiği, Mahir Günşiray’ın sesiyle destek verdiği ödül töreni, bu sene de 23,5 Hrant Dink Hafıza Mekânı’ndan sunuldu.

Ezhel gecede ilk defa yayınlanacak 'Mayrig' [Anne] şarkısını seslendirdi, Pervin Chakar, Ertan Tekin, Ayta Sözeri bu geceye özgü müzik performanslarını icra etti.

Kadınların yaşadıkları adaletsizliklere ses veren Iraz Akçam, Ayça Bildik, Banu Fotocan, Songül Öden, Gülçin Kültür Şahin, Zeynep Şengöz, Nesrin Uçarlar  Nazan Öncel şarkılar söylediler.

Arto Tunçboyacıyan #YakınKomşuErmenistan'dan her yaştan müzisyenlerle bir müzik şölenine imza attı.

Ödülü Türkiye’den kadın hakları aktivisti Canan Arın aldı

Ödülü kadın hakları konusunda çalışmalar yapan, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı kurucusu Canan Arın aldı.

Türkiye dışından ödülün sahibi Filipinli gazeteci Maria Ressa

Ödülün Türkiye dışından sahibi ise Filipinler’de bağımsız ve özgür gazetecilik yapan, yalan haberlerle mücadele eden gazeteci Maria Ressa oldu.



Bültene kayıt ol