Cinsiyetçiliğe sadece 'uyarı' var, ırkçılığa ise ceza yok

07.09.2021 - 11:40

Irkçı, göçmen düşmanı ve cinsiyetçi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, üyesi bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 'uyarı cezası' istemiyle disipline sevk edildi.

CHP, Tanju Özcan’ın daha önce sergilediği ırkçı ve göçmen düşmanı tavırlarını görmezden gelirken, kamuoyu baskısı sonucu başörtülü kadınları aşağılayan açıklamalarını dikkate almak zorunda kaldı.

Tanju Özcan katıldığı bir TV programında, tüp bebek tedavisi için kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili anısını anlatırken, kadınları taciz eden ve aşağılayan ifadeler kullanmıştı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), bu davranışı nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "uyarılması" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MYK sonrasında gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, kararı şöyle duyurdu:

"Bolu Belediye Başkanı'nın bir kadın hemşehrisi hakkında yaptığı yakışıksız açıklamayı kabul edebilmemiz mümkün değil. Ama kendisi hatasını anlayarak kamuoyu önünde özür diledi. Bu özrü de dikkate alarak Bolu Belediye Başkanı'nın Yüksek Disiplin Kurulu'na uyarı için sevk edilmesine oy birliği ile karar verdik."

Kentteki göçmenlerin su ve katı atık bedellerine on kat zam yapacağını belirten Özcan, bu davranışı ile ilgili partisinden herhangi bir ceza almadı.



Bültene kayıt ol