Suriye’de can güvenliği hala yok

21.10.2021 - 10:46

10 yıldır iç savaşın yaşandığı Suriye güvenli bir ülke olmaktan çok uzak. Dün gerçekleşen iki bombalı saldırı, ülkede can güvenliğinin olmadığını bir kez daha gösterdi.

Şam’da bombalı saldırı

Suriye'nin başkenti Şam'da Mart 2017'den bu yana görülen en kanlı saldırı düzenlendi. Askeri personeli taşıyan otobüse yönelik bombalı saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer olay için "terör saldırısı" dedi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. 

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ölü sayısının muhtemelen artacağını çünkü patlamada yaralanan iki kişinin hayati tehlikesinin olduğunu duyurdu.

Rusya destekli güçler Suriye'de pazar yerini bombaladı

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde Rusya ve İran destekli Beşar Esed rejimine bağlı güçler sivil yaşam alanlarını kara bombardımanıyla hedef aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İdlib'in güneyindeki Eriha kasabasında pazar yeri rejim topçularının hedefi oldu.

Tamamen sivillerin yaşadığı bölgeye yönelik saldırılarda ilk belirlemelere göre 10 sivil hayatını kaybetti, en az 40 sivil de yaralandı.

Suriye nüfusunun yarısı evini terk etmek zorunda kaldı

Suriye’de Mart 2011’de başlayan çatışmalarda 500 binden fazla insan öldü, 6 milyonu yurtdışındaki mülteciler olmak üzere ülke nüfusunun yarısı, 12 milyon kişi yerinden edildi.

Türkiye ve Avrupa’da zamana zaman dile getirilen “Suriye artık güvenli bir ülke, mülteciler evlerine dönebilir” iddialarının gerçekte karşılığının olmadığı, bu bombalamalarla bir kez daha ortaya çıktı.



Bültene kayıt ol