Eski vekil: “Ak Partililer ülkücü gibi düşünmeye başladı”

AKP’den dört dönem milletvekili seçilen, TBMM İnsan Hakları Komisyonu eski başkanı Ayhan Sefer Üstün, partisini eleştirdi.

Youtube’da bir canlı yayına katılan eski AKP’li vekil partisinin “mayasının bozulduğunu” savundu. Üstün, “Ak Partililer neredeyse artık bir MHP’li, bir ülkücü gibi düşünmeye başladılar. Benim için en büyük sıkıntı bu. Ak Parti’nin demokrat bir yapısı vardı” diye konuştu.

AKP genel başkan yardımcılığı da yapmış olan Üstün, şunları söyledi:

“MHP ile ittifakın bize bir faydası yok. MHP, benim partimin mayasını bozuyor. Bir zaman gelecek elinde MHP’lileşmiş, aşırı sağa kaymış bir parti kalacak. Bizi dinlemek varken Perinçek dinleniyor.”

Başkanlık sistemini de eleştiren eski vekil, “Ucube parlamenter sistemden kaçalım derken başka bir ucube sisteme yakalandık. Burada kuvvetler ayrılığının olmadığı, parlamentonun iyice güdükleştiği bir sistemle karşı karşıyayız, bu sistem başkanlık sistemi değil” ifadelerini kullandı.

ilginizi çekebilir

000_1546C4
Dünya olayı olarak Gazze
Marksizm2026_Brosur_iki renk_BASKI-1
Marksizm 2026: Savaşa, iklim krizine ve aşırı sağa karşı küresel direnişi inşa edelim
roni
Marksist olmanın müthiş heyecanı