Black Lives Matter ve Black Youth Project 100 aktivistleri ABD’nin Suriye’ye müdahale etmesini kınadı

Küresel BLM Ağı (Black Lives Matter Global Network) ve Siyah Gençlik Projesi 100 (Black Youth Project 100) önde gelen aktivistleri ABD’nin Suriye’ye müdahale etmesini Twitter hesapları üzerinden kınadılar.

BLM resmi hesabından, “Suriye’deki insanlar American faşizminin bedelini ödüyor” şeklinde tweet attı.

BLM Ağı’nın kurucularından olan Patrisse Cullors ise perşembe günü ABD hava saldırılarına son verilmesi için çağrı yaptı:

“I am a U.S. citizen and I do NOT agree with U.S. intervention in #Syria! Stop the attacks now @realDonaldTrump”

“Ben bir Birleşik Devletler vatandaşıyım ve Suriye’ye müdahale edilmesini onaylamıyorum. Saldırıları durdurun. Şimdi!”

“No wars abroad! No wars at home! Stop the attack on #Syria!”

“Ülke dışında savaşa hayır! Evimizde savaşa hayır! Suriye’ye saldırıları durdurun!”

Cuma günü ise Siyah Gençlik Projesi 100(Black Youth Project 100) yöneticilerinden Charlene Carruthers,

“I have two siblings in the military. I’m Black. My people are always directly impacted by this nations wars. #Syria”

“İki kardeşim orduda. Siyahım. Uluslararası savaşlardan her zaman ve en başta benim insanlarım etkileniyor” şeklinde tweet attı.

ilginizi çekebilir

1536x864_cmsv2_9b0b7951-41f5-5f9d-9527-9c95d2f81944-9952020
Fransa'da gençlik isyanı: Hiçbir "yağma" köhne düzeninizi haklı çıkaramaz!
JPEGmini
Vurguncular açıklanmadı, "sessiz" öfke büyüyor
05fd2700-b71c-11f1-8d21-19ad84e0e822
Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor