Emperyalizmin krizi: TTIP anlaşması çöküyor

Uluslararası büyük şirketlerin kârlarının önündeki engelleri kaldırmayı hedefleyen ve ABD ile AB arasında imzalanacak olan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) ile ilgili planlar rafa kalkabilir.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı ve aynı zamanda başbakan yardımcısı olan Sigmar Gabriel, geçtiğimiz günlerde, kimsenin itiraf etmemesine rağmen TTIP müzakerelerinin fiilen başarısız olduğunu ifade etmişti.

The Guardian‘da yer alan habere göre, Fransa Ticaret Bakanı Matthias Fekl, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hükümetinin TTIP müzakerelerinin durdurulmasını talep ettiğini yazdı.

Euronews‘teki habere göre ise, Fekl, RMC Radyosu‘na yaptığı açıklamada, eylül sonunda Bratislava’da gerçekleşecek zirvede Fransa adına müzakerelerin durdurulmasını isteyeceğiz” dedi.

TTIP: Truva atı anlaşması

Avrupa Komisyonu yalanladı

Öte yandan Avrupa Komisyonu ise müzakerelerin devam ettiğini belirtti, “Komisyon istikrarlı şekilde ilerliyor” diyen Komisyon sözcüsü Margaritis Schinas açıklamasında, “Görüşmeler şimdi kritik bir safhaya giriyor, neredeyse tüm alanlardaki istekler masada. Koşullar değerlendirildiğinde komisyon bu anlaşmayı yıl sonuna kadar yapmaya hazır” ifadelerini kullandı.

ilginizi çekebilir

1536x864_cmsv2_9b0b7951-41f5-5f9d-9527-9c95d2f81944-9952020
Fransa'da gençlik isyanı: Hiçbir "yağma" köhne düzeninizi haklı çıkaramaz!
JPEGmini
Vurguncular açıklanmadı, "sessiz" öfke büyüyor
05fd2700-b71c-11f1-8d21-19ad84e0e822
Ukrayna krizi, Avrupa liderlerinin ABD imparatorluğuna olan bağımlılığını gösteriyor