Savaş değil herkese iş!

Afrin’e askeri müdahale hangi sorunu çözecek?

İşsizlik sorununu mu çözecek?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2017 yılının Ekim ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre 3 milyon 287 işsiz, çalışabilir nüfusun yüzde 10.5’i.

Afrin’e saldırı yoksulluk sorununu mu çözecek?

Türk-İş araştırması, Ekim 2017’de yoksulluk sınırının 5060 TL olduğunu kanıtladı. Açlık sınırı ise 1544 TL. Yenilenmiş asgari ücret, bir işçi ailesini sadece açlık sınırında yaşamaya mahkûm ediyor.

Afrin’e müdahale ne kadın cinayetlerini, ne sağlık hizmetlerinin her geçen gün daha da paralı hale gelmesini, ne demokratik alanda yaşanan OHAL kaynaklı kısıtlamaları, ne Anayasa Mahkemesi’yle yerel mahkemeler arasında yaşanan çelişkide görüldüğü gibi hukuk alanında yaşanan keşmekeşi giderebilir.

Afrin’in neden hedef tahtasına konulduğu hakkındaki somut açıklama, bir beka kaygısının yaşandığı oluyor. Afrin’de son haftalarda yaşanan hangi gelişme Türkiye’nin beka kaygısını derinleştirmiştir, bu açıklanmıyor. Beka kaygısı, otoriterleşmenin, gerçek sorunların üstünü örtmenin, OHAL’i sonsuza kadar uzatmanın bahanesi olarak kullanılıyor.

Bizim hızla demokratikleşmeye, OHAL’e son verilmesine ve bütçenin halk için kullanılmasına ihtiyacımız var.

Şenol Karakaş

[email protected]

son yazıları

Çözüm sürecinde ısrar edelim
Paris komünarları: Kapitalizmin mezar kazıcıları
Alevilerin hayatı önemlidir

ilginizi çekebilir

cok-seker-armud-cinai-hiciv-1315914499
(Seçtiklerimiz) Çok Şeker Armud: Cinai hiciv
barisin-turkusunu-soyleme-zamani-iii
Bahçeli ve demokrasi
Day Of Action Protests Across The Country
ABD’de oligarşi iktidarına karşı direniş yükseliyor