IKBY’den tüm dünyaya savaşı durdurma çağrısı

Referandumun ardından Güney Kürdistan ile Irak merkezi hükümeti arasındaki gerginlik tırmanırken, Barzani tüm dünyaya çatışmayı ve savaşı engelleme çağrısı yaptı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak’taki tüm tarafları Erbil ile Bağdat arasında bir savaş çıkmasını önlemeye çağırdı.

Haşdi Şabi ve Irak ordusunun Kerkük yakınlarında güçlerini arttırdığını belirten Barzani, yazılı açıklamasında “(Şii lider) Ayetullah Ali el Sistani, Irak’taki tüm tarafları, sivil toplum örgütlerini, BM, ABD, Avrupa birliği ve IŞİD’le mücadele eden komşu ülkeleri bölgede yeni bir savaşın çıkmasını önlemeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Barzani, bölgede yeni bir savaşın başlamasının IŞİD ve diğer terör örgütlerinin güçlenmesine yol açacağını ve bunun ağır sonuçlarının olacağını vurguladı.

ilginizi çekebilir

52f40482-a166-4d3f-87d6-ea8e043153b4
Şenol Karakaş ile yeni çözüm sürecine dair röportaj
74500090_1006
PKK’nin son açıklaması: Süreç devam ediyor, ama nasıl?
223252
Medeni haklarımızdan vazgeçmiyoruz!