3 Ocak 1877 ile 7 Temmuz 1878 arasında gazetede Friedrich Engels’in ileride bir araya getirilerek Anti-Dühring olarak yayınlanacak ve Marksizm’in en önemli eserlerinden birini teşkil edecek olan bir dizi makalesi yayınlandı.
1878 yılında eyalet polis müdürlüklerine sosyal demokrat partileri, sendikaları ve işçi eğitim derneklerini yasaklama yetkisi veren Sosyalistler Yasası yürürlüğe girince Vorwärts de 26 Ekim 1878’de kapandı. 1879’dan itibaren İsviçre’nin Zürih şehrinde illegal olarak yayınlanmaya devam etti.
Sosyalistler Yasası’nın kaldırılmasından bir yıl sonra, 1 Ocak 1891 tarihinde gazete Berlin’de yeniden kuruldu ve 1890 yılında Sosyalist İşçi Partisi adını alan Sosyal Demokrasi Partisi’nin merkezi yayın organı oldu. Gazetenin yazı kurulu başkanlığını 1900 yılındaki ölümüne kadar, Wilhelm Liebknecht üstlendi. Vorwärts artık günlük gazete olarak çıkıyordu ve ilk dönemde tirajı 10.000 kadardı.
1900-1905 yılları arasında gazetenin yazı kurulu başkanlığını Kurt Eisner üstlendi, ancak gerek partide gerek gazete yazarları arasında yaşanan revizyonizm tartışmalarından sonra Eisner bu görevinden ayrıldı.
1910 yılından itibaren Vorwärts’i Rudolf Hilferding yönetmeye başladı. Hilderling, Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla parti yönetimi tarafından ilan edilen “ateşkesi” onaylamadığı gibi, partinin Almanya’nın askeri bütçesine destek verme siyasetini de eleştirdi. Aralık 1915’te 20 SPD milletvekilinin yaptıkları bir açıklamayla “savaş politikalarını” reddetmeleri üzerine, bunu gazetenin resmi görüşü olarak benimsedi. Böylelikle tıpkı Eisner döneminde olduğu gibi kendi partisinin içinde muhalif durumuna düştü. Hilferding’in Avusturya-Macaristan ordusuna asker olarak alınmasıyla birlikte yazı kurulu başkanlığına 1916’da Friedrich Stampfer getirildi ve sorun ortadan kalkmış oldu.
Savaştan sonra Stampfer parlamento yanlısı bir rota izlemeye başladı; Vorwärts anayasa yapıcı ulusal meclis seçimlerini destekledi, Spartakistler Birliği’nin hedef ve yöntemlerine karşı mücadele etti. Bu noktada işçi sınıfına büyük bir ihanetle 1919 ayaklanmasında Karl Liebknecht ve Rosa Lüksemburg’un katledilmesinde rol oynadı.
Stampfer, Versay Anlaşması’nı protesto ettiği dönem dışında 1933 yılına kadar gazetenin başında kaldı. Nasyonal sosyalistlerin iktidara gelmesiyle birlikte yeniden yasaklanan Vorwärts’in son sayısı 28 Şubat 1933 tarihinde çıktı.
Gazete bir süre sürgünde Neuer Vorwärts (Yeni İleri) adıyla çıktı; 11 Eylül 1948’de ise yeniden Almanya Sosyal Demokrasi Partisi’nin merkezi yayın organı olarak yayınlanmana başladı.