Akdeniz'de ve Meriç Nehri'nde mülteci tekneleri battı

19.07.2018 - 11:22
Haberi paylaş

Savaşlardan kaçan mülteciler daha iyi bir yaşam uğruna yollarda can vermeye devam ediyor.

Dün Kuzey Kıbrıs'ın Yeni Erenköy açıklarında 150 civarında mülteciyi taşıyan teknenin battığı; 19 kişinin öldüğü, 25 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan ve "Bölgede bulunan Panama bayraklı ASPIRI isimli ticari gemi tarafından, göçmenlerin Mersin ili Silifke ilçesi İncekum sahilinden yaklaşık 20-25 deniz mili güneydoğusunda oldukları saat 10.34'te tespit edilerek bildirilmiştir" denilen açıklama şöyle devam etti: 

"Devam eden arama kurtarma faaliyetinde hâlihazırda toplam 103 düzensiz göçmen sağ olarak kurtarılmış, 19 düzensiz göçmenin ise cansız bedenine ulaşılmıştır.

Hayati tehlikesi olan 1 göçmen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Helikopteri ile Girne'ye intikal ettirilmiştir."

Öte yandan, Meriç Nehri'nde Türk göçmenleri taşıyan şişme bot alabora oldu. Çarşamba gece saatlerinde kaçak yollarla Yunanistan'a girmeye çalışırken suya kapılanlardan 5'i kurtarıldı, kayıp olan 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Euronews Atina ofisinin ulaştığı Yunan yetkililer, üç erkek, bir kadın ve bir çocuğun kurtarıldığını; bir kadın ile üç çocuğun ise kayıp olduğunu duyurdu. Yunan polisine göre, 36 yaşında bir kadın ile, 6, 4 ve 1 yaşlarında üç erkek çocuk için Meriç nehrinde arama - kurtarma çalışması başlatıldı.

Kurtarılan sığınmacılar Yunanistan - Türkiye sınırında bir mülteci kampına götürüldü.

Bültene kayıt ol