Göçmen karşıtı siyasete geçit yok

18.06.2018 - 10:32
Haberi paylaş

Göçmen hakları örgütleri bir araya gelerek kamuoyuna seçim süreci ile ilgili bir mesaj yolladılar ve ayrımcılığa karşı çağrı yaptılar.

Göçmen Dayanışma Mutfağı, Göçmen Dayanışma Ağı/Ankara ve Hamiş - İstanbul Suriye Kültür Evi seçim sürecine ilişkin bir açıklama yayınladılar. Seçim vaatlerindeki göçmen karşıtlığına dikkat çeken 3 örgüt herkesi #gocmenkarsitisiyasetegecityok kampanyasına bulunduğu yerden destek olmaya çağırdı.

Çağrı şöyleydi:

Duyarlı Basına ve Kamuoyuna,

18 Nisan'da yapılan açıklamalarla birlikte girilen erken seçim maratonu, Türkiye'nin farklı kentlerinde ve meydanlarında binlerce insanı bir araya getiren seçim kampanyalarıyla birlikte başladı. Hız kesmeden süren bu mitinglerde yüksek sesle dile getirilen “göçmenleri ülkelerine geri gönderme” vaadi, bu açıklama ve kampanyayı düzenlememize sebep oldu. Gerek savaş, gerekse politik ve ekonomik sebeplerle bu coğrafyanın her yanına yerleşen ve umutla yeni bir hayat kurmaya çalışan göçmenlerin, kendi iradelerinin dışında zorla ve baskı yoluyla ülkelerine geri gönderilmesini onaylamıyoruz. Kişileri temel haklarından yoksun bırakmaya çalışan bu ayrımcı zihniyeti kınıyoruz. Bu coğrafyada yaşayan herkes için insan haklarını savunan tüm bireyleri, 24 Haziran milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde yükselen ayrımcı ve göçmen karşıtı politikalara tepki vermeye ve vatandaş-göçmen ayrımı olmaksızın herkesin istediği yerde, özgürce yaşama hakkını savunmaya çağırıyoruz.

Kin, nefret ve ayrımcılığa karşı olan herkesi #gocmenkarsitisiyasetegecityok kampanyasına bulunduğu yerden katkı sunmaya bekliyoruz.

Kimse sebepsiz göçmez!
Sınırsız, sömürüsüz, ulussuz, sürgünsüz bir dünya!

Göçmen Dayanışma Mutfağı
Göçmen Dayanışma Ağı/Ankara
Hamiş - Istanbul Suriye Kültür Evi

Bültene kayıt ol