CHP’li 15 vekil İYİ Parti’ye katıldı

22.04.2018 - 14:22
Haberi paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, İYİ Parti’nin seçimlere katılabilmesi için CHP’li 15 milletvekili İYİ Parti’ye katıldı.

İYİ Parti’nin seçime katılabilmesi için 15 CHP’li milletvekili Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İYİ Parti’ye katıldı. 5 milletvekili bulunan İYİ Parti, CHP’lilerin katılımıyla parlamentoda grup kurabilecek ve böylece seçime katılabilecek.

Kararı CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklarken, basın toplantısında ilk sözü alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Türkiye yönetilemez hale geldi. Erdoğan'ın artık Türkiye'yi yönetemez ve taşıyamaz olduğu gerçeği gün gibi ortada. Erdoğan, bulunduğu bu sıkışık halden kurtarmak için anayasası kanunları çiğnemek konusunda en ufak bir tereddüt göstermiyor. YSK başta olmak üzere  Türkiye'nin bütün kurumlarını tek dilden yönetmeyi, ayar vermeyi bir alışkanlık haline getirdi. Türkiye'nin bu demokrasi ayıbından kurtulması lazım. 24 Haziran'da yapılacak seçimlere, katılabilecek olan partilerin standartları mevzuat, kanun ile bellidir. Geldiğimiz noktada biz artık demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Buna direneceğiz. Toplumun artık daha fazla kutuplaşmasına imkan ve fırsat vermeyeceğiz. Yok edilen adaleti inşa edeceğiz" dedi

Altay istifa eden milletvekillerini şöyle sıraladı, "Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çorum Milletvekili Tufan Köse, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler ve Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş." 

CHP, daha önce HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasına yol açan karara “Evet” oyu vermiş, bu karar sonunda CHP milletvekili Enis Berberoğlu da tutuklanmıştı.

Bültene kayıt ol