Erdoğan yine Afrin'i tehdit etti, TSK top atışına başladı

13.01.2018 - 16:34
Haberi paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ'daki konuşmasında Afrin’e operasyon mesajı vermesi ile eş zamanlı olarak TSK bölgeye top atışları başlattı.

Türkiye’nin, Kuzey Suriye’deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) denetimindeki Afrin’e top atışı başlattığı bildirildi.

Top atışlarının, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin Elazığ kongresinde Afrin’e operasyon mesajı ile eş zamanlı başlaması dikkat çekti.

Türkiye’deki ajanslar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Oğulpınar sınır karakolu mevkiinden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca öğleden sonra Afrin’e aralıklarla top atışları yapıldığını duyurdu.

Suriye’deki yerel kaynaklar da Afrin’in Şerava ilçesine bağlı İska köyü ve Cindires bölgesinin Celeme köyü çevresine top saldırısı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bölgeden yayın yapan Hawar Haber Ajansı, top atışlarının Türkiye ile hareket eden Heyet Tehrir El Şam isimli cihatçı gruplar tarafından gerçekleştirildiğini, havan toplarının tarım arazileri ve köylerdeki tepelere isabet ettiğini, YPG’lilerin de saldırılara karşılık verdiğini kaydetti.

Erdoğan erken saatlerde şöyle konuşmuştu:

“Fırat Kalkanı harekatı ile terör koridorunu bıçakla keser gibi kesip attık. İdlib operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin’de teröristler teslim olmazsa orayı başlarını yıkacağız. Münbiç’te bize verilen sözler yerine getirilmezse kendi göbeğimizi keseceğiz. Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler.”

Bültene kayıt ol