İBB Başkanı Kadir Topbaş istifa etti

22.09.2017 - 18:00
Haberi paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş istifa etti. Topbaş, yaptığı basın açıklamasında muhalefete çatarken, borçsuz bir belediye bıraktığını söyledi. 

İBB Başkanı Kadir Topbaş, bir basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıkladı. “Yüce rabbime hamd ediyorum. Böyle bir şehir bir başka şehir. Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. Bu şehir beni Dünya belediyeler Birliği Başkanı yaptı. İnsanlar çok şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna fırsat vermem. Ben bugün belediye başkanlığından istifa ettim” sözleriyle istifasını açıklayan Topbaş, “Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum” dedi. Topbaş, "2014’te de birçok grubun manipülasyonuna rağmen İstanbullular bizimle devam etmek istedi. Hiç yorgunum demedim. Borçlu bir belediye bırakmıyorum" diye konuştu. 

İBB Meclisi, Temmuz ayında beş imar değişikliği dosyasını, eksikleri olduğu ve ileride meclisi sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle geri göndermişti. 

Bültene kayıt ol