Kılıçdaroğlu: “Türkiye Cumhuriyeti, AKP'den ibaret değildir”

26.07.2017 - 05:04
Haberi paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında konuştu.

“109 yıl önce medya üzerindeki baskılar kalktığı için bayram ilan edilmişti. Gazeteciler bugünü bayram olacak kutlamadılar” diyen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesi davasını değerlendirdi:

Medya özgürlüğü Türkiye'de yok. Aynı gün İstanbul'da adliye sarayında Cumhuriyet gazetesinin davası görülüyordu. Cumhuriyet gazetesi cumhuriyetle yaşıt bir gazete. Bütün ömrü FETÖ gibi suç örgütleriyle mücadele eden bir gazete. Şimdi alıyorsunuz, yazarlarını FETÖ ile iltisaklı diye hapse atıyorsunuz. Umuyorum adalet tecelli eder de serbest bırakılırlar. Düşünün Kadri Gürsel'in çocuğuna sarılmasına izin vermiyorlar. Ahmet Şık, 'tek servetim kızımdır' diyor. Cumhuriyet iddianamesini hazırlayan savcı da FETÖ'den yargılanan birisi.

Almanya-Türkiye arasındaki gerilimi de değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dünyadan soyutlandığını söyledi. Kılıçdaroğlu “Dış politika ciddi iştir. Bugün Türkiye dünyadan soyutlanmış bir ülke. Herkesle kavgadır. 15 yıl önceye bakın, herkesle barışık olan bir Türkiye, herkesle düşman olan bir Türkiye'ye evrildi. Buradan bütün AB yetkililerine seslenmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik, hukuk devletir. Türkiye Cumhuriyeti AKP'den ibaret değildir” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi'ne eleştiri

CHP lideri, Anayasa Mahkemesi'ni de OHAL dönemindeki uygulamaları sebebiyle eleştirdi:

OHAL ilan edildi, parlamentonun yetkileri elinden alındı. Terörle yakından uzaktan ilgisi olmayan düzenleme hayata geçirildi. Buna izni, üzülerek ifade edeyim, AYM izin verdi. AYM üyeleri de kendi geleceklerinden korkmuşlardır. Eğer sen, AYM üyesi isen eğer sen anayasaya sadakat konusunda yemin ettiysek, 'beni de FETÖ'cü ilan ederler' diye korkunun egemenliğine teslim olmuşsan o koltuktan ayrılacaksın ya da onurunla duracaksın orada.

Fethullah Gülen'in açıklamalarına sert tepki

Fethullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Atatürkçüler, ulusalcılar yapmış olabilir' şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen ordudaki Atatürkçü paşaları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Yine o dönemde de mazlumlara biz sahip çıktık. AKP size devleti teslim etti, savcınıza kurşungeçirmez araba tahsis etti. Onlar size hoca efendi diyorlardı. Her istediğinizi verdiler. Sana devleti teslim edenlerden de er geç hesabını soracağız, kimse unutmasın" diye konuştu.

Bültene kayıt ol