Doğu Perinçek ve Devlet Bahçeli adalet yürüyüşüne saldırmaya devam ediyor

22.06.2017 - 09:42
Haberi paylaş

CHP'nin başlattığı adalet yürüyüşüne karşı AKP hükümetinin destekçileri MHP ve Vatan Partisi.

Ergenekon uzantısı Vatan Partisi'nin lideri Doğu Perinçek, "terörle mücadele" gerekçesiyle haksızlıkların görmezden gelinebileceğini söyleyerek, "Haksızlık yok mu, elbette var. Onları gidermek için biz de çaba sarf ediyoruz ancak Türkiye çok kritik bir mücadele veriyor. Bu süreçte yapılan haksızlıklar görmezden gelinebilir. Zaten cezaevindekilerin tamamı PKK’lı ya da FETÖ’cü. 70 bin kişi içerideyse haksızlığa uğrayan 700 kişi yoktur. Şu an yargı tarafsız ve ‘Ak Parti’nin yargısı’ tartışmaları yersiz. Hakimler ve savcılar cumhuriyetin hakimleri ve savcıları" dedi.

Kanun hükmünde kararnamelerle işlerinden atılanların da ‘terör örgütü üyesi’ olduğunu öne süren Perinçek, akademisyenler için “Bir kısmı terör örgütünün üyesi, bir kısmı da yetersiz olduğu için işten atıldı” yorumunu yaptı.

MHP'nin lideri Devlet Bahçeli de adalet isteyenlere Twitter'dan saldırdı. Faşist lider şunları yazdı:

“Statükocular, eski konumlarını yitiren zevat zelzele geçirdikçe ‘Adalet’ diyor,sokaktan medet umup kaosa umut bağlıyor. Artık kör gözünü açtı. Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin!  Yürüyüşe yeni katılımcılar mümkündür, an meselesidir. Adaletsizlikten yakınan yeni yüzler var ya, Mao gibi yürüyüşe geçebilecektir. Nasıl olsa ‘Hisseli Hayırcılar Kumpanyası’ faaliyettedir. Hisse sahipleri yürüye yürüye nereye kadar gidecek, sabırla beklemek gerekecektir.”

Bültene kayıt ol