KHK ile işten atılan akademisyenlerden umut, barış ve mücadele mesajları

07.01.2017 - 11:24
Haberi paylaş

Son KHK'lar ile görevlerinden olan akademisyenler, umutsuzluğa karşı barış ve mücadele mesajları yayımladılar.

Dün yayınlanan (6 Ocak) 679 sayılı KHK ile 649 akademisyenin görevine son verildi. Ege Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. Nilgün Toker ve Prof. Dr. Melek Göregenli sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla umutsuzluğa geçit vermeyeceklerini belirttiler.

Prof. Dr. Nilgün Toker Facebook hesabından yaptığı paylaşımda “30 yılımın geçtiği öğrendiğim ve öğrettiğim yeri terk etmek zor” dedi:

“İtiraf etmeliyim ki pazartesi bölüme gidemeyeceğimi kabul etmek zor. 30 yılımın geçtiği, öğrendiğim, öğrettiğim yeri terk etmek de zor. Öğrencilerimi ve ders anlatmayı çok özleyeceğim, çünkü hocalığı tutkuyla sevdim ve hakkını vermeye çalıştım, umarım verebilmişimdir. Bir gün dönerim, döneriz... Umarım. Yapmadıklarımdan / söylemediklerimden dolayı sorumlu olmaktansa, yaptıklarımdan / söylediklerimden dolayı “suçlu” ilan edilmeyi onurla yüklenirim.”

“Sevgili öğrencilerim, değişmekten vazgeçmediğiniz sürece felsefe öğrencisi ve bizim öğrencimiz olacaksınız emin olun... Elbet yolumuz bir gün bir yerlerde tekrar kesişir, buluşuruz.”

“Umarım biz dönene kadar orada olursunuz”

Prof Dr. Melek Göregenli ise Facebook hesabından "şimdiden her şeyi özlediğini" yazdı:

“Bu gece canım öneki KHK’larda atılanlar için yandığı kadar yanmadı. Okulumu –ki hayatımın bildiğim tüm zamanları orada geçti-, işimi, öğrencilerimi, arkadaşlarımı, dünyadaki en iyi bölüm olan bölümümü, o kocaman bölümümdeki herkesi – canımın içisiniz-, koridordaki kırk yıllık arkadaşlarımı, fakültemin beraber büyüdüğümüz yaşlandığımız ve hiçbirisiyle gönül kırgınlığı bile yaşamadığım bütün çalışanları –hakkınızı helal edin-, kedilerimizi, köpeklerimizi, içimden hep kimse görmeden çalsam mı acaba diye geçirdiğim o fakültenin önündeki çiçekleri… Şimdiden özledim.”

“Çok özleyeceğim biliyorum. Umarım biz dönünceye kadar orada olursunuz, herkes ve her şey.”

“Beraber geldik, beraber gidiyoruz, beraber döneceğiz”

Melek Göregenli daha sonra Twitter hesabından “Bi de kar yağdı İzmir'ime. Aklıma “ince ince bir kar yağar gariplerin üstüne” türküsü geldi sonra bi gülme aldı beni; KHK gariplerinden biri olarak. Bütün gece düşündüm daha az canım yandı başkalarının işsiz kalmasını izlemekten; kimseden daha değerli değiliz kaloriferciden işçiden kimseden” yazdı.

Nilgün Toker, kendisini etiketleyerek “Bitanecik yoldaşım, canım arkadaşım, beraber geldiydik beraber gidiyoruz ve beraber döneceğiz,seninle gidilen yola hayran ben. Hiç ayrılmayacağız yazan Melek Göregenli’ye “Zaten bensiz gidemezsin de dönemezsin de, bırakmam. Ayrılamayız” diye yanıt verdi.

“Mücadeleyi yükselteceğiz!”

İhraç edilen akademisyenler arasında Selçuk Üniversitesi’nde görev yaparken OHAL KHK’si ile açığa alınan, bunun üzerine “İşimi istiyorum” diyerek Ankara İnsan Hakları Anıtı’nda direnişe geçen ve defalarca polis saldırısına uğramasına karşın 59 gündür inatla direnen Nuriye Gülmen de yer aldı.

Gülmen, ihraç edilmesine Twitter hesabından “mücadele” çağrısıyla yanıt verdi:

"Bugün yayımlanan KHK ile ihraç edildim. Onların OHAL'i, KHK'sı varsa bizim de direnişimiz var. Savaşları kabulümüz. Mücadeleyi yükselteceğiz!"

Bültene kayıt ol