Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı

31.12.2016 - 08:44
Haberi paylaş

2011 yılında Ergenekon operasyonlarının sulandırılmaya başlandığı dönemde Gülen cemaati hakkında kitpa yazdığı süreçte tutuklanan Ahmet Şık, dün bir kez daha, bu kez PKK ve FETÖ propagandası yapmak iddiasıyla hapse atıldı.

Ahmet Şık'ın hem PKK hem DHKP-C hem de FETÖ propagandası yaptığı iddiasının çelişkili olduğu kabul edilerek, bu durum hükümetin ortaya attığı "kokteyl terör örgütü" kavramıyla açıklanmaya çalışıldı. Tutuklama kararında bu, şöyle ifade edildi:

"Şüphelinin PKK ve FETÖ-PDY silahlı terör örgütlerinin propagandası niteliğindeki açıklamlaları, iki örgütün birbirinden farklı olması nedeniyle çelişkili gibi görünse bile, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki soruşturmalar ve kamuoyuna yansıyan bilgiler gözetildiğinde, dış destekli bir örgütlerin birbiri ile darbe sürecinde ve sonrasında koordineli olarak hareket ettiklerinin ortaya çıktığı, bu nedenle şüphelinin her iki örgütün de propagandası niteliğindeki açıklamalarının çelişki teşkil etmediği ve aynı amaca hizmet ettiği..."

Perşembe günü gözaltına alınan Ahmet Şık, emniyete giden savcının sorularını yanıtlamadı ve ifade vermedi, “Gazeteciliği böyle soruşturamazsınız. Beş yıl öncesinin aynısı tekrar ediyor” dedi.

Bültene kayıt ol