“Milli seferberlik” dedikleri: HDP'ye yönelik ırkçı saldırılar tırmanıyor

18.12.2016 - 15:07
Haberi paylaş

Kayseri'de dünkü bombalı saldırının ardından, bir kez daha HDP binalarına birçok yerde saldırılar gerçekleştirilmeye başlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayseri saldırısının ardından yaptığı açıklamada "Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız" demişti.

Ancak cumhurbaşkanının "milli seferberlik" çağrıları, anaakım medyanın hedef göstermesi ve faşist çetelerin harekete geçmesi sonucunda bir kez daha HDP'ye linç kampanyası başlatıldı.

Kürt öğrencilere tehdit

Dün Kayseri'de "intikam" sloganlarıyla HDP tabelası indirildi, bina ateşe verildi ve MHP'nin simgesi olan üç hilalli bayrak binaya asıldı. Kentte ayrıca DİSK, CHP ve EMEP'e de saldırılar oldu.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu önünde ırkçı bir grup toplandı. Polisin ırkçı gruba hiçbir müdahalede bulunmadığı bildirildi. Bazı Kürt öğrencilerin de can güvenliği nedeniyle yurtları terk ettiği öğrenildi. 

Saldırılar yayıldı

HDP'den yapılan açıklamaya göre, dün gece parti bürolarına İstanbul Beykoz, Bayrampaşa, Eyüp, Beylikdüzü, Bağcılar, Üsküdar ve Kartal’da, Erzincan'da, Ankara Yenimahalle'de, Çanakkale’de, Kocaeli Darıca'da ve birçok yerde saldırılar oldu.

Saldırılar Eskişehir, Adana, İstanbul'da Şişli ve Beşiktaş bürolarına da yayıldı.

HDP'den açıklama

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ise saldırıları anlatarak "Biz her şeye rağmen toplumun bu provokasyonlara gelmemesini, sağduyulu yaklaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Umuyoruz hükümet kaç kişinin gözaltına alındığını, kaç kişi hakkında soruşturma açıldığını kamuoyu ile paylaşır" dedi.

Bültene kayıt ol