Adana'da öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi yaşamını yitirdi

30.11.2016 - 09:01
Haberi paylaş

Adana'da Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Yangında, 12 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

 Hayatını kaybedenlerden 11'inin öğrenci, birinin de okulda görevli bir kişi olduğu belirtildi. Cenazelerin yangın merdiveninin çıkışında bulunduğu belirtilirken, kapının kilitli olmasından dolayı dışarı çıkamadıkları ifade edildi. Yangın sırasında ahşaptan yapılan çatının da çocukların üzerine düştüğü anlaşıldı. Sabah saatlerine doğru yayın yasağı geldi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 22 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 11 öğrenci ve 1 eğitmenin cesedini buldu.

8 öğrenci kaçtıkları çatıda, 3 öğrenci ve eğitmen de 2. katta hayatını kaybetti. yangında yaşamını yitiren 11'i çocuk 12 kişinin kimliklerinin tespit edilebilmesi amacıyla ailelerinden kan örneği alındı.

Pencereden atladılar

İçeride bulunan öğrencilerden bazıları paniğe kapılarak birinci ve ikinci kat pencerelerinden atlayarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bazı öğrenciler de üst katlara kaçarak çatı katına sığındı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Pencerelerden atlama sonucu vücudunda kırıklar oluşanlar ile dumandan etkilenen öğrenciler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerini yapmasından sonra hastanelere kaldırıldı.

Üç saatte söndürülebildi

İtfaiyenin çabaları sonucu yangın 3 saat sonra kontrol altına alındı. Cesetler otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü. 9 cesedin 1 ambulansla götürülmesi dikkat çekti.

Duvar ahşap, yer halı kaplı

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını söyledi. Binanın içinin ahşap kaplama, yerlerin de halıyla kaplı olması nedeniyle yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığı ifade edildi. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Alpgedik, yangının zemin katta çıktığını, kısa sürede alevlerin yükseldiğini söyledi.

Çevik kuvvet sevk edildi!

İlçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

18 bin nüfuslu ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

Belediye başkanından soru soran gazeteciye: "Hovarda üslubunuz var!"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Özlü, Aladağ’da en az 12 öğrencinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin olarak soru soran Gazeteci Nedim Şener’e “Hovarda bir üslubunuz var” diyerek cevap verdi. 

Prof. Tayyar Arı: Kader sonuçta!

CNN Türk ekranında Şirin Payzın’ın sunduğu Ne Oluyor programına katılan Prof. Tayyar Arı, Adana’da yaşanan yangındaki facia için “Kader sonuçta” yorumunu yaptı.

Bültene kayıt ol