Hrant'ın Arkadaşları adalet talep etmek için bir kez daha Çağlayan'daydı

26.09.2016 - 09:34
Haberi paylaş

10 yıla yakın süredir davayı mahkeme önlerinde takip eden Hrant'ın Arkadaşları, bu sabahki duruşma öncesi bir kez daha Çağlayan Adliyesi önünde buluştu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yeniden görülen dava bugün Çağlayan'daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek.

Davanın beşinci faslının ilk duruşması öncesinde Hrant'ın Arkadaşları adalet nöbeti için adliye önünde toplandı.

Grup adına Bircan Yorulmaz'ın okuduğu basın açıklaması şöyleydi:

"Bizler o uğursuz 19 Ocak 2007 gününün ardından  “Hrant için, adalet için” bir araya geldik.

Dokuz yıldır aralıksız haykırıyor, “Bu dava, biz bitti demeden bitmez” diyoruz.

Sizler kimsiniz” diye sormayın. Bizler, işte bugün burada, bu pankartın ardında bir araya gelmiş kadınlar ve erkekleriz. Bazan çoğalırız, bazan azalırız. Ama hep burada oluruz.

Adımız ortak. Bizler Hrant’ın arkadaşlarıyız

Hrant Dink cinayetini kendi siyasal hesapları doğrultusunda kullanmak isteyenler umurumuzda değil. Biz bu cinayetin bütün yönleriyle aydınlatılmasını ve hangi siyasal kesimde yer alıyorlarsa alsınlar bütün suçluların, azmettiricilerin, göz yumanların, sırt sıvazlayanların yargıç önüne çıkmasını istiyoruz.

Dokuz yıllık mücadelemizin hedefi de, amacı da budur ve bundan ibarettir.

Bizleri “Hrant Dink’i ırkçı- milliyetçi faşistler öldürdü… Hrant Dink’i Ergenekoncular öldürdü… Hrant Dink’i FETÖ’cüler öldürdü” gibi kirli siyasal hesaplarla ses yükseltenler ilgilendirmiyor. Siyasal rakiplerini Hrant Dink üstünden suçlamak, sindirmek isteyenlerin oyununa gelmedik ve gelmeyiz.

Dokuz yıldır gün ışığına çıkarılmayan ve o zamandan beri devletin elinde olduğu anlaşılan görsel belgelerin birden ortalığa saçılmasını da cinayetin aydınlatılması için atılmış bir adım olarak değil, aynı kirli siyasal hesapların ürünü olduğunu burada bir kez  daha vurgulamak isteriz.

Bir daha ve inatla ve ısrarla tekrarlıyoruz:

Hrant Dink’i öldüren tetikçilerden, cinayeti planlayanlara; katillerle somut işbirliği yapan kamu görevlilerinden, cinayeti önleyebilecekken kılını bile kıpırdatmayan polis şeflerine, bürokratlara ve siyasetçilere kadar bütün sorumlular yargıç önüne çıkmadan bu dava bitmeyecek.

Boşuna “Hrant için adalet için” demedik. Bugün bu duruşmada buradayız. Bir sonraki duruşmada yine burada olacağız."

Bültene kayıt ol