Barzani'ye yakın Kürt partisinden Türkiye'nin Suriye harekâtına eleştiri

24.08.2016 - 15:44
Haberi paylaş

Kuzey Kürdistan'da faaliyet yürüten Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Türkiye’nin Cerablus operasyonunu “akıldışı” diye nitelendirdi.

Barzani ise operasyon başlamadan hemen önce Ankara'yı ziyaret etmişti.

PAK’tan yapılan yazılı açıklamada, operasyonun asıl gerekçesinin "Kuzey Suriye’de, Kuzey Irak’taki gibi bir duruma yol vermeyeceğiz" siyaseti olduğunu bildirdi.

Açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi:

“Rojava Kürdistanı’nın IŞİD’ten temizlenmesi ve tüm Rojava Kürdistanı’nın birleşmesi ihtimali güçlendikçe, Türkiye artık Rojava Kürdistanı’nın birleştirilmesini engellemede doğrudan rol üstlenmeye başlamıştır.

Türk Devleti tüm paradigmasını Kürtlerin hiçbir yerde, hiçbir kazanım elde etmemeleri üzerine inşa etmektedirler. Bu siyaset, yıkım, ölüm, başka ülkelerin işgali vb. her türlü akıldışı uygulamaya açıktır.”

Hiçbir müdahalenin, Rojava Kürdistanı’nda bir statünün oluşmasına engel olamayacağı kaydedilen açıklamada şunlar da bulunuyor:

“Rojava Kürdistanı’ndaki TEV-DEM, ENKS ve tüm Kürt partilerini güçlerini birleştirmeye, askeri, siyasi, ekonomik  ortak bir yönetim oluşturmaya ve her türlü  tehdite karşı birlikte tutum almaya çağırıyoruz.

Rojava Kürdistanı’nda Kürdistan halkının kazanımlarını ve statü hakkını ortadan kaldıracak her türlü müdahaleye karşı ABD, Avrupa Ülkeleri ve  Rusya’yı Kürdistan halkının yanında yer almaya çağırıyoruz.”

Bültene kayıt ol