DSİP üyeleri dayanışma için Özgürlük Nöbeti'ndeydi

29.06.2016 - 16:48
Haberi paylaş

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için tutuklanan TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci-yazar Ahmet Nesin’in özgürlüklerine kavuşmaları talebiyle başlatılan Özgürlük Nöbeti’ni dün Tabipler Birliği Odası ve Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP) devraldı.

Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi önünde başlatılan Özgürlük Nöbeti’nde “Şebnem, Erol, Ahmet yalnız değildir” yazılı pankartı ile “Kalemlere özgürlük” ve “ Dayanışmaya özgürlük” yazılı dövizler taşındı. Nöbet eyleminde bir konuşma yapan TTB Genel Sekreteri Samet Mengüç, devrimci kurum ve kuruluşlar olarak Özgür Nöbeti’ni devraldıklarını belirterek, “Arkadaşlarımız, mücadele yoldaşlarımız serbest bırakılıncaya dek nöbet de, mücadele de devam edecek” dedi.

Mengüç'ün ardından söz alan DSİP Eşsözcüsü Şenol Karakaş da çok uzun zamandır şahsen tanıştığı Şebnem Korur Fincancı'nın mücadelesinden ilham aldıklarını söyledi. Karakaş, birçok savaş karşıtı kampanyada ve yaşanan hak ihlalleri karşısında omuz omuza mücadele ettiklerini belirttiği Fincancı'nın insan hakları kavgasının hep en önünde yer aldığını söyleyerek, şunları söyledi: "Şebnem Hoca, sadece Özgür Gündem ile dayanıştığı için değil, devletin ve kontrgerillanın nefretini kazandığı için bugün özgürlüğünden edildi." 

HİV İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe ise insan haklarına her dönem saldırıların olduğunu fakat bu dönemde bu ihlallerin iktidar eli ile had safhaya ulaştığını belirterek, “Karanlık bir dönemden geçiyoruz” dedi. “Bu duvarlar bize vız gelir” diyen Ümit Efe, tutuklama kararlarının mücadelelerine engel olamayacağını, mücadelelerinde sonuna kadar ısrarcı olacaklarını kaydetti.

Bültene kayıt ol