İklim aktivistleri Paris zirvesine hazırlanıyor

27.03.2015 - 17:56
Haberi paylaş

2014 yılının Eylül ayında başta New York olmak üzere dünyanın birçok noktasında sokağa çıkan iklim adaleti aktivistleri, 2015 yılının yoğun mücadele dönemine hazırlanmak için İsviçre'nin Zürih kentinde buluştu.

32 farklı ülkede mücadele eden 50'yi aşkın örgütten gelen 100 kadar aktivist, 2015 yılının Aralık ayında Paris'te dünya liderlerinin buluşacağı BM İklim Zirvesi öncesi, bu süreçte neler yapacaklarını tartışıyorlar.

Farklı ülkelerdeki mücadelelerin deneyimlerini hafta sonu boyunca paylaşacak olan iklim aktivistleri, şirketlerin baskısıyla hareket eden hükümetlerin rolünü açıkça ortaya koyarak, iklim için harekete geçmenin ne kadar acil olduğunu hatırlatıyorlar.

Tabandan örgütlenen inisiyatiflerle sokakta daha büyük bir güç inşa etmenin önemine inşa eden aktivistler, 2015 Paris zirvesine karşı örgütlenecek protestoların bir bitiş değil başlangıç olması gerektiğini belirtiyorlar.

Hafta sonu boyunca 40'a yakın toplantı ve atölye düzenlenecek olan SkillShare zirvesine Küresel Eylem Grubu (KEG) da katılıyor.

Bültene kayıt ol