Adliye koridorları 'Eros için adalet' sesleriyle yankılandı, katile hak ettiği ceza verilmedi

13.03.2024 - 13:12
Haberi paylaş

İstanbul Başakşehir’de bir sitede doğan ve site sakinleri tarafından 6 yıldır bakılan kedi Eros’u asansörde tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan serbest bırakıldı. Keloğlan, kediyi ısrarla takip ederek, kaçmasını engellemiş ve Eros’u işkenceyle öldürmüştü. 

Keloğlan, 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, daha sonra mahkeme heyeti cezayı üç ay daha indirerek hükmün açıklanmasını geriye bırakmıştı. Keloğlan’ın tutuklanmaması anlamına gelen bu karara büyük tepkiler geldi, sosyal medyada “İbrahim Keloğlan tutuklansın” etiketiyle kampanya başlarken, internet üzerinden yürütülen imza kampanyasına 250 binden fazla imza verilmişti.

Mahkeme heyeti, savcılığın en üst sınırdan ceza verilmesi ve tutuklanması talebini redderek sanığa "iyi hal indirimi" uyguladı.

"Katil İbrahim"

Bugün görülen duruşma tarihi anlara sahne oldu. Çok sayıda hayvan hakları savunucusu adliye koridorlarını doldurdu ve haykırdı: "Katil İbrahim!" Eros için adale diyenler mahkeme salonuna ve koridorları sığmadılar. Küçükçekmece Adliyesi önünde protestolar sürdü.

Karar sonrası mahkeme salonu önünde "yuhh", "hepiniz katilsiniz" sesleri yükseldi.

Tepkiler sosyal medyada devam ediyor.

Bültene kayıt ol